لارستان- ایرنا- نواز شریفی لاری شهردار جدید لار مرکز لارستان بهمراه برخی کارکنان شهرداری با حضور در موزه زمین شناسی آسانا و بازدید از بخش های مختلف آن از مینا زمانی مدیر این موزه و بانوی فعال در حوزه محیط زیست و مجری طرح های مدیریت بازیافت در جنوب فارس قدردانی کرد.

نواز شریفی روز پنجشنبه در حاشیه این بازدید گفت: اقدام قابل تحسین این بانوی لارستانی به همراه همکارانش در حوزه محیط زیست و مدیریت و ساماندهی پسماند کاری بسیار ارزشمند و پشتوانه و بازوی اجرایی توانمند در کنار شهرداری محسوب می شود.

موزه زمین شناسی آسانا اولین موزه شخصی و تخصصی زمین شناسی در جنوب استان فارس است؛در این موزه که از سال ۱۳۹۶ کار خود را آغاز نموده است؛ حدود ۳۰۰ نمونه سنگ و کانی در گروههای مختلف سنگ، کانی و سنگواره نگهداری و طبقه بندی شده اند.

موزه زمین شناسی آسانا دارای بخش کتابخانه نیز است که کتاب های تخصصی موجود در این کتابخانه با موضوعات زمین شناسی و محیط زیست برای دانش آموزان و پژوهشگران بستر مناسبی را فراهم آورده است.

مینا زمانی؛ متولد ۱۳۷۰؛ کارشناسی ارشد محیط زیست؛ موسس اولین موزه تخصصی زمین شناسی در جنوب استان فارس و فعال در زمینه آموزش و ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست است.

تالیف کتاب داستان سهند و سپیده  با موضوع محیط زیست، نوشته این بانوی فعال لارستانی، فعالیتی است که در راستای همین اهداف تدوین شده است.

همکاری شهرداری های جنوب فارس تقویت شود

روابط عمومی شهرداری لار همچنین در خبری با اشاره به نشست هم اندیشی با برخی شهرداران در شهرهای جنوب فارس نیز گفت: شهرداران در این آیین بر ضرورت همکاری، تعامل و همکاری های بین شهری از سوی شهرداران و شوراهای اسلامی تاکید کردند.

در این نشست مقرر د که جلسات هم اندیشی شهرداران شهرهای چهارگانه لار، گراش، خنج و اوز هر یک ماه در یکی از این شهرها برگزار شود.

شهرداران شهرهای جنوب فارس همچنین بر هماهنگی و همکاری مشترک در حوزه های مختلف به ویژه در زمینه ساماندهی و مدیریت بهتر جمع آوری زباله ها و مدیریت پسماند نیز تاکید کردند.

شهر لار مرکز شهرستان لارستان به دو بخش قدیم و جدید تقسیم می شود؛ فرآیند شکل گیری این دو شهر با بروز یک زمین لرزه مهیب در اردیبهشت سال ۱۳۳۹ آغاز شد که با وقوع آن زلزله و کشته شدن بیش از صدها نفر و آوارگی مردمان شهر، دولت و مسئولان وقت در فاصله ای حدود چهار کیلومتری شهر قدیم لار و در زمینی به مساحت ۱۰۰هکتار در آن زمان ساخت شهری جدید با کالبد خاص و منحصر را پایه ریزی کردند.

از آن زمان تاکنون زندگی در هر دو شهر نیز جریان دارد.شهر لار با تلفیقی از داشته ها و مکانیسم های بالقوه و نیز شرایط و ویژگی های خاص از سنت و مدرنیته و با  مشخصات فنی و ساختار و کالبد فیزیکی، شهری منحصر به فرد نزد مردم و شهروندان شناخته شده است.

شهرستان لارستان در سال ۱۳۸۸ با تصویب هیات دولت به فرمانداری ویژه ارتقا یافت.

این شهرستان به مرکزیت شهر لار  با جمعیتی حدود ۲۳۰ هزار نفر در فاصله حدود ۳۸۰ کیلومتری شیراز در جنوب استان فارس واقع شده است.