مشهد- ایرنا- رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت: ۱۰۰ هزار هکتار از عرصه‌های این شهرستان کانون فرسایش بادی است و سالانه از این ناحیه بیش از ۱۶۵ میلیارد ریال به زیرساخت‌های این منطقه خسارت وارد می‌شود.

حسین سهرابی روز پنجشنبه در حاشیه بازدید خبرنگاران از ایستگاه تولید بذر شهرک امام نیشابور با اشاره به اینکه ۱۶۸ هزار و ۹۰۰ هکتار از عرصه های ملی نیشابور تحت تاثیر فرسایش بادی است، اظهار کرد: در ۲ سال گذشته افزون بر هزار هکتار طرح‌ بیابان‌زدایی در شهرستان اجرا  شده و امسال هم ۳۰۰ هکتار در قالب این طرح در دست اجرا است.
وی افزود: پارسال در بخش بیابان‌زدایی حدود هفت‌ میلیارد ریال اعتبار به این شهرستان اختصاص یافت و در کوتاه مدت اجرای این طرح‌ها در سطح ۲۷ هزار هکتار از عرصه های ملی نیشابور نیازمند  ۴۵ میلیارد ریال اعتبار است.
وی با اشاره به وسعت ۵۷۰‌ هزار هکتاری عرصه های شهرستان نیشابور افزود: از این میزان ۴۰۳ هزار هکتار پهنه ملی است که ۲۲۰ هزار هکتار آن اراضی بیابانی و ۱۵ هزار هکتار جنگل دست‌کاشت تاغ است و کل نیروهای یگان حفاظت محیط زیست در اختیار این اداره سه نفر است که بدون همکاری نیروهای مردمی و بسیج، حفاظت از این عرصه امکان‌پذیر نیست.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور با اشاره به تخریب تاغزارهای شهرستان گفت: به دلیل گران شدن چوب تاغ، تخلفات در این زمینه افزایش یافته و طی یک سال گذشته سه‌ هزار و ۵۰۰ اصله چوب تاغ قاچاق در نیشابور از افراد سودجو کشف و ۴۵ متخلف در این خصوص شناسایی و دستگیر شده‌اند.
وی تصریح کرد: در یک‌سال گذشته در ۱۲۰ هکتار از زمین های ملی نیشابور کاشت انواع گونه‌های گیاهی شامل تاغ‌، آتریپلکس و قره‌داغ و حدود ۲۵۰ هکتار مدیریت هرزآب انجام شده است و برای اجرای طرح مدیریت روان‌اب‌های سطحی در سطح ۲۷ هزار هکتار بالغ ۵۰ میلیارد ریال مورد نیاز است.
سهرابی در حاشیه بازدید از ایستگاه تولید بذر شهرک امام نیشابور نیز گفت: این مرکز به عنوان بزرگترین ایستگاه تولید بذر شرق کشور در مساحتی بالغ بر ۱۰۰ هکتار با ۲ حلقه چاه عمیق، تامین کننده کل بذر مورد نیاز طرح‌های منابع طبیعی استان خراسان رضوی است.
وی با اشاره به اهمیت حفظ پوشش گیاهی عرصه های طبیعی افزود: سال گذشته ۳۵ تن گیاه دارویی شامل باریجه و آنغوزه از سطح هشت هزار هکتار عرصه های ملی نیشابور برداشت شد که درآمد ۲۰۰ میلیارد ریالی برای مردم منطقه داشت. 
وی با بیان اینکه کانون‌های بحرانی و فرسایشی وقت و هزینه بسیاری از منابع طبیعی می‌گیرد، گفت: کاشت گیاهان‌ دارویی و حفظ آن علاوه بر جلوگیری از تخریب عرصه ها، می تواند منافع اقتصادی ساکنان منطقه را نیز تامین کند.
مرکز شهرستان‌ ۴۰۰ هزار نفری نیشابور در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.