بوشهر-ایرنا- معاون امور معادن و فرآوری مواد سازمان صنعت، معدن و تجارت گفت: از ابتدای راه اندازه سامانه مجوزها، تاکنون ۲ هزار درخواست واردات ماشین آلات حوزه فعالیت‌های معدنی ثبت شده که از این میزان تاکنون برای واردات ۵۰۰ دستگاه موافقت شده است.

به گزارش ایرنا، رضا محتشمی‎ پور روز پنجشنبه در نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه معدن استان بوشهر افزود: برای تامین ماشین آلات معدنی یک مشکل عمومی در کشور وجود دارد که برخی شرکت ها با فضاسازی رسانه ای در تلاش هستند تا مانع از واردات این وسلیه  شوند.

وی یادآور شد: برای واردات ماشین آلات معدنی ممانعت‏‌هایی ایجاد شده که در این زمینه خود معدن‎داران نیز باید با مطالبه‎گری خود این موضوع را تبیین کنند.

محتشمی پور ادامه داد: برای ماشین آلات کوچک نیز تلاش بر داخلی شدن آن است تا زمینه استفاده از توان متخصصان داخلی در این بخش فراهم شود.

معاون وزیر صمت اظهارداشت:تکلیف حقوق دولتی واحدهای معدنی باید هر چه زودتر مشخص شود در این زمینه تا دو هفته آینده با تشکیل شورای عالی معادن موضوع تعیین تکلیف حقوق دولتی واحدها پیگیری خواهد شد.

وی بیان کرد: با هدف حل مشکلات مالکان واحدهای معدنی راه‎اندازی پنجره واحد زمین در دستور کار قرار گرفته و همه دستگاه‌ها مکلف شدند تا نقشه‌های خود را در این پنجره بارگذاری کنند.

محتشمی‌پور ادامه داد: براساس بررسی‌ها ۴۵ درصد نقشه‌های منابع طبیعی و معدنی در کشور تداخل دارند که سعی بر پیدا کردن راهکاری سریع تر برای حل این موضوع است.

وی اضافه کرد: دادگاه تخصصی معدن در کشور وجود ندارد که با توجه به اینکه این مهم مطالبه جدی معدن کاران است به طور جد پیگیری خواهد شد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفت: در ارتباط با واحد معدنی کربنات کلسیم استان بوشهر واقع در شهرستان دشتی تلاش می‏ شود تا امسال افتتاح شود.

سید حسین حسینی افزود: امسال نخستین پروانه بهره‎برداری بیتومین در شهرستان دشتی به میزان ۸.۵ میلیون تن و همچنین نخستین پروانه بهره ‏برداری دولومیت نیز بتازگی صادر شده است.

وی عنوان کرد: یک سری فعالیت‎های اکتشافی در زمینه فسفات و عناصر نادر خاکی نیز با همکاری سازمان ایمیدرو در شهرستان جم در حال انجام است که امیدواریم منجر به نتایج مثبتی شود.

حسینی ادامه داد: در حوزه معدن نیز با دعوت استاندار بوشهر گروهی از سرمایه‏ گذاران از ظرفیت‏ های استان بازدید کردند که مقرر شد نتیجه بازدیدهای خود را پس از بررسی اعلام کنند.

وی در بخش دیگری از صحبت‏های خود اظهار کرد: در تامین مواد اولیه واحدهای صنایع پایین دست معدنی در گذشته کارشناس محور بود و سهمیه واحدهای پایین دستی تقسیم می‌‏شد ولی در روش جدید بر مبنای فعالیت و عرضه به حلقه‎های بعدی است.

حسینی در ارتباط با احداث پایانه صادرات موادمعدنی عنوان کرد: در این زمینه مطالعاتی خوبی انجام شده که در صورت وجود مشارکت از سوی بخش خصوصی زمینه برای سرعت بخشی در روند احداث این پایانه فراهم می شود.