به گزارش روز جمعه ایرنا از سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، مهدی جمالی نژاد در جمع مدیران عامل سازمانهای آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداریها با بیان اینکه تهیه طرحهای جامع ایمنی در برابر آتش سوزی و یا تهیه طرح جامع کاهش خطرپذیری در برابر آتش سوزی، میتواند در چارچوب طرحهای توسعه شهری به ایمنی بناها و فضاهای شهری کمک موثری کند از شهرداریها و سازمانهای آتشنشانی خواست تا این موضوع را در دستور کار قرار دهند.
وی افزود: توجه کارشناسی به ضوابط و الزامات ایمنی در ساختمان و برنامه ریزی برای شهرسازی اصولی، در پیشگیری از بروز حوادث و کاهش هزینههای عملیاتی آتشنشانی بسیار موثر است و سازمانهای آتش نشانی باید برنامهریزی مناسب در این خصوص داشته باشند.
جمالی نژاد اضافه کرد: وزارت کشور در حوزه قوانین و ضوابط، لایحه مدیریت آتش نشانی شهری و روستایی را تقدیم دولت کرده که در کمیسیون اجتماعی دولت در حال بررسی است.
معاون عمرانی وزیر کشور تصریح کرد: مساله اصلی در ایمنی ساختمانها و تاسیسات شهری «خود ایمنی» بناها است، به گونه ای که تاب آوری ساختمانها را در برابر آتش سوزی ارتقا می بخشد و خسارات مالی و جانی را به حداقل برساند و این موضوع باید در اولویت کاری شهرداریها و سازمان های آتش نشانی قرار گیرد.
جمالی نژاد درباره موضوعات مرتبط با نیروی انسانی شهرداریها، گفت: به منظور بهبود وضعیت اداری و استخدامی و افزایش حقوق پرسنل آتش نشانی، اقداماتی تا حصول نتیجه در حال پیگیری است که مهمترین آن آییننامه استخدامی شهرداریها مستند به بند (ل) تبصره ( ۱۲ ) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ است که با رویکرد برقراری فوق العاده سختی شرایط محیط کار تنظیم شده است.
وی ارائه آموزشهای مستمر ضمن خدمت و آمادگی جسمانی آتش نشانان را از عوامل مهم حضور موثر آنان در عملیات ها برشمرد و گفت: به منظور توجه به ارتقای سطح دانش و آمادگی جسمانی آتش نشانان، اقدامات خوبی در شهرها از جمله شهرهای بزرگ کشور صورت گرفته و مراکز آموزشی خوبی در تهران، شیراز، تبریز، قزوین، اصفهان و مشهد راه اندازی شده که می توان از این مراکز به عنوان مرکز آموزش منطقه ای و ملی استفاده کرد و در سازمان شهرداری ها و دهیاری ها تلاش می کنیم که زمینه برپایی دوره های آموزشی تخصصی را برای آتش نشانان سراسر کشور فراهم کنیم.
جمالی نژاد نقش مشارکت های مردمی را در کارآمدی برنامه ها و اقدامات سازمان های آتش نشانی تاثیرگذار دانست و گفت: تجربیات آتش نشانان حاکی از اینست که نقش مردم در کاهش حوادث و ارتقای ایمنی شهرها بسیار مهم است و سازمان های آتش نشانی باید برنامه ریزی دقیق و همه جانبه ای در زمینه آگاه سازی و جلب مشارکت شهروندان در قالب آتش نشان داوطلب و سفیران ایمنی داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه تحقق شهر آماده و شهروند توانمند و آگاه به حوزه ایمنی وآتش نشانی، نیازمند آموزش و ظرفیت سازی در جامعه است تا بتوان در این چارچوب تاب آوری اجتماعی را ارتقا بخشید، افزود: از سازمان های آتش نشانی انتظار می رود ضمن ارزیابی و آسیب شناسی سوانح، برنامه های آموزشی برای اقشار مختلف مردم و اصناف و سازمان ها اجرا کنندو در این حوزه از ظرفیت های فضای مجازی و رسانه های استانی و محلی بهره بگیرند.
رییس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور با بیان اینکه ارزیابی های صورت پذیرفته نشاندهنده این است که در زمینه بهره گیری از خدمات سربازان آتش نشان تجارب خوب و مثبتی ایجاد شده، گفت: بر این اساس مجوز توسعه و تعمیم این طرح برای تمامی مراکز استان ها را برای سال آتی پس از موافق ستاد کل نیروها مسلح در دستور کار داریم که این سربازها می توانند بعد از پایان خدمت، هسته های اولیه آتش نشانان را تشکیل دهند.