به گزارش عصر جمعه روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب قم، میثم جعفرزاده پس از بازدید از طرحهای آب و فاضلاب استان که همزمان با سفر رئیسجمهور به قم صورت گرفت، استفاده از تولیدهای ساخت داخل در تأسیسات فاضلاب را ازجمله اقدامهای مثبت شرکت آب و فاضلاب استان قم برشمرد.
وی بومیسازی تجهیزات فاضلابی را در قم بهعنوان یک نشان تجاری در حوزه آب و فاضلاب کشور دانست و گفت: شرکت آب و فاضلاب توانسته با حدود یکسوم هزینه مشابه خارجی، تجهیزات لازم را در داخل کشور تولید کند که این تولیدها نیز به لحاظ کمی و کیفی و هم به لحاظ بهرهبرداری از استانداردهای بالایی برخوردار بودهاست.
رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو بهرهبرداری موفق از تجهیزات تولید داخل را در قم مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: قطعا این تجهیزات میتواند در تصفیهخانههای فاضلاب سراسر کشور مورد استفاده قرار گیرد که با قابلیت اطمینان بالایی که داشته است میتواند پایداری شبکه را در حوزه فاضلاب شاهد باشیم.
وی در ادامه با اشاره به بازدیدهای صورت گرفته از برخی از مجتمعهای آبرسانی استان یادآور شد: اقدامهای خوبی برای روستاهایی که در سالهای گذشته هم به لحاظ کمی و هم کیفی در حوزه آب با مشکل مواجه بودند صورت گرفتهاست.
جعفرزاده با اشاره به طرحهای تعریف شده از ردیفهای ملی و محرومیتزدایی خاطرنشان کرد: خوشبختانه بیش از ۱۲۰ روستا در قالب طرحهای جهادی قرار گرفتند و اقدامهای اولیه برای انجام کار مشخص شده و قراردادها از سمت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و قرارگاه امام حسن بسته شده و به زودی ابلاغ میشود.
وی ابراز امیدواری کرد: مرحله نخست این روستاهای به ترتیب اولویتبندی تا قبل از تابستان سال آینده شرایط پایداری را در حوزه آب داشته باشند.
رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو استفاده از انرژیهای خورشیدی و هیدرو توربینهای آبی را از دیگر اقدامهای مورد توجه شرکت آب و فاضلاب قم برشمرد و بیان داشت: در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد برق مصرفی تاسیسات آب و فاضلاب قم از انرژیهای تجدید پذیر تولید میشود که هم به لحاظ کاهش هزینهها، محیطزیست و درآمدی بهعنوان یک الگو قابلاستفاده است.
وی همچنین تاکید کرد: انتظار داریم این نمونه برای سراسر کشور بهویژه از نیمه اصفهان به پایین که شرایط خوبی برای استفاده از منابع انرژی خورشیدی دارد مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
جعفرزاده در ادامه در پاسخ به سؤالی در خصوص کمبود اعتبارهای طرحهای آب و فاضلاب گفت: امسال ما ردیف بسیار خوبی را در حوزه قرارگاه جهاد آبرسانی داریم که این قرارگاه از لحاظ اعتباری قطعا تزریق بسیار خوبی را خواهد داشت.
وی با اشاره به برنامهریزیهای صورت گرفته برای حوزه تامین کمی و کیفی آب ۱۰ هزار روستا طی ۳۰ ماه در قرارگاه جهاد آبرسانی اظهار داشت: تمام تلاش ما این است که تا پایان دولت سیزدهم سطح برخورداری از آب در کشور به ۹۰ درصد برسد که این یک رکورد در سیستم شبکه آبرسانی کشور خواهد بود.
رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو همچنین با بیان اینکه به علت کمبود اعتبارها طرح مجتمع آبرسانی قمرود با کمی تعلل در اجرا مواجه شده بود، خاطرنشان کرد: با تماسی که با مجموعه سازمان برنامهوبودجه داشتیم توانستیم تخصیص کامل امسال را برای این طرح بگیرم و اگر بتوانیم تخصیص سال آینده را نیز به صورت کامل بگیریم مشکل به صورت کامل برطرف خواهد شد.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی رییس جمهور در قالب سیزدهمین سفر استانی دولت سیزدهم روز گذشته وارد قم شد.
در جریان بازدیدها، دیدارها و جلسههای نخستین روز سفر رییس جمهور و برخی اعضای هیات دولت به قم، تصمیمها و اعتبارهای مهمی برای کاهش مشکلهای این استان در حوزههای مختلف اقتصادی، اجتماعی و عمرانی در نظر گرفته شد.