حجت الاسلام و المسلمین محمود منتظری روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا بیان داشت: به گفته قرآن و همچنین اهل بیت (ع) آنانی که هدف و قبله گاه اعمال خود را فقط و فقط خدا قرار می دهند، خدا نیز محبت آنها را در دلها قرار می دهد و این سنت الهی است. ما می دانیم که سردار شهید حاج قاسم سلیمانی همه ابعاد وجودش را فانی در اهداف الهی کرده بود.
سردار سلیمانی و همرزمانش بامداد (جمعه ۱۳ دی ۹۸) در پی حمله هوایی نیروهای متجاوز و تروریست آمریکایی در نزدیکی فرودگاه بغداد پس از عمری مجاهدت، فداکاری و نقشآفرینیهای ماندگار و پرافتخار در راه اعتلای اسلام و دفاع از قرآن و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و سرافرازی ایران عزیز به شهادت رسیدند.
مرکز امام علی (ع) پس از این جنایت هولناک شاهد برگزاری مراسم بزرگداشت آن شهدای والا مقام بود. حجت الاسلام و المسلمین منتظری با بیان اینکه مطالبات زیادی در خصوص برنامه بزرگداشت شهید حاج قاسم سلیمانی قابل بیان است افزود « مرکز اسلامی وین کانون همگرایی شیعیان اتریش از همه ملیت هاست. نکته قابل ملاحظه این است که علیرغم امپراطوری مخرب ضد اسلامی رسانه ای، به محض اینکه شیعیان از ملیت های مختلف شنیدند که چنین جنایتی روی داده و وقتی که خبر شهادت اعلام شد، مرکز اسلامی تقریباً به طور خودجوش میزبان شیعیان از همه ملیت های مختلف بود». وی گفت شیعیان خود جمع شده و جلسه بسیار وزینی برای عزاداری و تجدید میثاق با آن شهید برگزار کردند.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری در خصوص اینکه آیا دشمن با به شهادت رساندن وی به اهداف خود برای ضربه زدن به جنبش مقاومت رسیده است یا خیر گفت «خیلی جالب است که بعد از شهادت حاج قاسم، چفیه دوباره به عنوان نماد مقاومت بازتولید شد و بسیاری از شرکت کنندگان در اینجا با چفیه حاضر شده بودند».
وی گفت؛ اگرچه در ایران چفیه به عنوان این نماد تعریف شده بود اما دوباره به عنوان نماد مقاومت در عرصه جهانی بازتعریف شد. حجت الاسلام و المسلمین بیان داشت که اکنون بسیاری از دوستان ما با الگو قرار دادن حاج قاسم فعالیت های خود را انجام می دهند به طوری که گویا خود را شاگرد مکتب وی می دانند. وی افزود شهادت حاج قاسم «انصافاً برای شیعیان خارج از کشور یک تجدید میثاق با آرمان ها و خط مقاومت در صحنه بین الملل بوجود آورد».
ما به دنبال این هستیم که این چهره اسلام ناب عقلانی و معنوی و کل نگر و سعادت بخش را به جامعه اتریش معرفی کنیم
حجت الاسلام و المسلمین منتظری در بخش دیگری از این گفتوگو به تشریح فعالیتهای مرکز اسلامی امام علی (ع) پرداخت و بیان داشت که این مرکز کانون اصلی همگرایی همه شیعیان ساکن در اتریش از همه ملیتهای گوناگون بوده و به این ترتیب یک مرکز چند فرهنگی است. وی خاطرنشان کرد که این مرکز بیش از ربع قرن سابقه داشته و مدتی است که به محل جدیدتری با شرایط مناسب تر منتقل شده است. به گفته وی محل قدیمی که در مرکز شهر قرار داشت ساختمانی ۱۶۰ ساله بود که دیگر از نظر وسعت و فضا مناسب فعالیتهای مرکز نبود.
رئیس مرکز اسلامی امام علی (ع) در ادامه سوال بعدی در زمینه برنامه های جاری و طیف مخاطبین این سازمان اظهار داشت که برنامه های متنوعی از نوع آموزشی اجرا می شود که برخی از آنها ویژه همه زبانها بوده و برخی فقط مختص یک زبان است. به عنوان مثال آموزشگاه موسوم به «حافظ» فقط ویژه فارسی زبانان و یا علاقه مندان به یادگیری زبان فارسی است. وی همچنین به بخش عربی با حدود ۵۰ تا ۶۰ دانش پژوه و همچنین آکادمی این مرکز با نزدیک به ۱۵ دانشجو اشاره کرد که در دوره کارشناسی اسلام و معارف اسلامی فعالیت دارد.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری در زمینه استفاده این مرکز از فضای مجازی اظهار داشت همه گیری بیماری کرونا ضرورت استفاده از فضای مجازی را چند برابر کرد و به این ترتیب تلاش شد تا از طریق وبسایت و شبکه های اجتماعی برنامه های آموزشی مرتبی ارائه شود. از جمله به گفته وی تلاش شد تا با پخش مستقیم برنامه های مذهبی نسبت به زنده نگه داشتن شعائر دینی اهمتام شود.
رئیس مرکز اسلامی در پاسخ به سوال دیگری در زمینه نقش محدودیت های کرونایی در خصوص برنامه های این سازمان بیان داشت؛ هنوز محدودیت هایی وجود دارد اما سعی می شود تا از حداکثر ظرفیت فیزیکی با توجه به پروتکل های موجود استفاده شود. وی گفت در اتریش افرادی که واکسن دریافت کرده اند می توانند با رعایت سایر پروتکل ها و به تعداد محدود در برنامه های حضوری شرکت کنند، ولی با این حال مرکز اسلامی وین همچنان به پخش مستقیم همه برنامه ها ادامه می دهد.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری در پاسخ سوالی در مورد استقبال از برنامه های مجازی در مقایسه با برنامه های حضوری اظهار داشت که استقبال از اینگونه برنامه های در مجموع و با حدود یک هزار و پانصد تا ۲ هزار و پانصد بازدید کننده رضایت بخش بوده است، اگرچه نمی توان مطمئن بود که همه بازدید ها از همین منطقه بوده باشند. وی گفت با توجه به اینکه به هر حال برنامههای حضوری جذابیت بیشتری دارند، اما همچنان از برنامه های مجازی نیز استقبال خوبی می شود.
وی در خصوص تاریخچه حضور خود در مسند امام جماعت مرکز اسلامی امام علی(ع) هم بیان داشت: «من از سال ۲۰۰۹ افتخار خادمی دارم البته در سال ۲۰۱۶ یک دوره تنفس داشتم اما پس از آن دوباره دو سه سالی است که در این مرکز افتخار خدمت دارم.» رئیس مرکز اسلامی امام علی (ع) در توصیف رابطه نمازگزاران و خانواده ها با وی به عنوان امام مسجد این رابطه را رضایت بخش خواند و گفت خوشبختانه رابطه خوبی بین دو طرف از همه ملیت ها برقرار است و دیدارهایی که در آن خانواده ها، وی را به مراسم مذهبی یا حتی ملی خود دعوت می کنند موجب تقویت این پیوند ها می شود.
ایشان در خصوص گرایش مردم اتریش به دین مبین اسلام هم گفت که این مرکز خدماتی را به افرادی که با تحقیقات اولیه خود به اسلام و به طور اخص به مکتب اهل بیت علاقه مند شده اند ارائه می دهد و به نظر می رسد که به طور متوسط ماهی دو نفر از طریق این مرکز به دین مبین اسلام و مکتب تشیع مشرف می شوند. وی در ادامه توضیح داد که مرکز اسلامی امام علی(ع) در وین در راستای رسالتی که برای خود تعریف کرده، هدف خود را تبیین دین اسلام به قرائت منطبق با نظرات ائمه معصومین که در آن عنصر عقلانیت و معنویت جایگاه ویژه ای دارند قرار داده است.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری گفت همین دو خصوصیت برای افراد جویای حقیقت جاذبه خاصی دارد به ویژه اینکه در جوامع مدرن بخش نیاز معنوی انسان نادیده گرفته شده است. وی بیان داشت: «ما به دنبال این هستیم که این چهره اسلام ناب عقلانی و معنوی و کل نگر و سعادت بخش را به جامعه اتریش معرفی کنیم. و الحمد لله مورد استقبال خوبی هم واقع شده است. این با توجه به همه محدودیت هایی است که ما از نظر رسانه ای با آن مواجه هستیم.»
وی موانع پیش روی فعالیتهای این مرکز را متعدد خواند و گفت بخشی از این موانع نتیجه «امپراطوری ناجوانمردانه اسلام گریزی و اسلام هراسی» است که اخیراً شدت بیشتری یافته است. امام مرکز امام علی (ع) از اینکه اجازه داده نمی شود صدای آنها با امکانات محدودی که دارند به مخاطب برسد انتقاد اما تصریح کرد: آنچه مسلم است اینکه نباید فقط به محدودیت ها فکر کرد، بلکه باید به آرمانهای والا تا رسیدن به اهداف توجه نمود.