کرمانشاه - ایرنا - مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه گفت: تا زمان استقرار کامل سامانه «سیب» ویژه خدمات درمان سطح یک وزارت بهداشت در بستر نسخه نویسی الکترونیکی، پزشکان متخصص و فوق تخصص می‌توانند برای بیمه‌شدگان صندوق بیمه روستایی مانند سایر بیمه‌ها با کد ملی و کد رهگیری نسخه الکترونیکی تجویز کنند.

«امید قادری» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، با بیان اینکه ۵۵۰ هزار نفر از جمعیت استان کرمانشاه زیرپوشش صندوق بیمه روستایی است، افزود: خدمات درمانی در بیمه سلامت در۲ سطح؛ سطح یک مراجعه به پزشکان عمومی و خانواده مستقر در مراکز درمانی و سطح ۲ نیاز به متخصص، فوق تخصص و به بیمارستان ها دسته بندی شده است.

وی اظهار داشت: با استقرار ۱۰۰ درصدی نسخه نویسی الکترونیکی و حذف کامل نسخه نویسی کاغذی از ابتدای دی ماه؛ بیمه شدگان روستایی و عشایر برای درمان سطح ۲ با سردرگمی و مشکلاتی روبرو شده‌اند.

قادری گفت: با توجه به اینکه امکان دسترسی تمامی داروخانه ها، آزمایشگاه، تصویربرداری و فیزیوتراپی در سامانه erx (سامانه نسخه نویسی الکترونیک ) فراهم شده، از این پس در صورت مراجعه بیمه شدگان صندوق روستایی  پزشکان متخصص‏ و فوق تخصص طرف قرار داد بیمه روستایی همانند سایر صندوق‌های بیمه ای بدون درخواست کد ارجاع و یا فرم ارجاع پزشک خانواده، و صرفا با دریافت کد ملی و کدرهگیری از بیمه شده نسبت به نسخه پیچی بیماران این صندوق اقدام کنند و مانع سرگردانی بیماران شوند.

قادری توضیح داد: تا زمان اجرای فرآیند ارجاع الکترونیک در بستر سامانه های سطح یک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی «سامانه سیب» و اتصال به سامانه نسخه نویسی الکترونیک(erx)، ضروری است پزشک خانواده، فرم ارجاع و یا سربرگ مرکز را مانند قبل، تکمیل و در اختیار بیمه شده جهت بهرمندی از خدمات تخصصی و فوق تخصصی (سطح ۲) قرار دهد و پزشکان سطح ۲ و بیمارستان ها نیز فرم ارجاع را از بیمه شدگان دریافت و دارو و خدمات پاراکلینیک را در سامانه نسخه نویسی الکترونیک تجویز و کدرهگیری را به بیمه شده می‌دهند.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه اضافه کرد: ضروریست پزشکان متخصص و فوق تخصص فرم ارجاع بیمه شدگان سطح یک را نزد خودنگه داشته و در پایان ماه به واحد پذیرش اداره کل بیمه سلامت استان تحویل دهند.

وی با تاکید بر استقرار ۱۰۰درصد نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک در مطب ها‏، درمانگاهها‏، بیمارستانها و مراکز پاراکلینیکی استان گفت: براساس قانون از ابتدای دی ماه تجویز نسخ از سوی همکاران پزشک صرفا به صورت الکترونیک پذیرش می شود.

 قادری اظهار کرد: به منظور رفع هرگونه مشکل احتمالی مراکز در نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیکی، کارشناسان این اداره علاوه بر پاسخگویی در اداره، بیمارستانها و از شماره تلفن ۲۴ ساعته ۱۶۶۶ ، یک تیم سیار نیز بعد از ظهرها در درمانگاه‌های دانشگاهی حضور پیدا می کنند و آماده رفع هرگونه مشکل و پاسخگویی به پرسش ها خواهند بود.

۶۰درصد جمعیت استان زیرپوشش بیمه سلامت است

بیمه سلامت کرمانشاه، یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر یعنی ۶۰ درصد از جمعیت استان را در قالب پنج صندوق بیمه‌ای شامل، «صندوق کارکنان دولت»، «صندوق روستاییان و عشایر»، «صندوق بیمه همگانی رایگان»، «صندوق ایرانیان» و «صندوق سایر اقشار» زیرپوشش دارد.

اکنون بیش از سه هزار و ۵۰۰ تخت در ۱۸ بیمارستان دولتی زیرنظر دانشگاه علوم پزشکی، ۲ بیمارستان خصوصی، سه بیمارستان نظامی و ۲ بیمارستان تامین اجتماعی در استان کرمانشاه فعال است.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان ساکن هستند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.