بیرجند - ایرنا - رییس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی گفت: ۱۴۵ هزار متر مربع فرش دستباف در ۹ ماه امسال به ارزش ۲۰۰ میلیارد تومان در این استان تولید شد.

محمدحسن کامیابی‌مسک روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این مقدار تولید فرش نسبت به مدت مشابه سال گذشته تفاوت چشمگیری نداشته است و پارسال ۱۴۰ هزار متر مربع فرش دستباف به ارزش ۱۵۰ میلیارد تومان در خراسان جنوبی تولید شد.

وی از افزایش بیش از ۳۰ درصدی قیمت فرش دستباف در سال جاری نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: با همین افزایش قیمت باز هم بافنده ما حداقل دستمزد قانون کار را ندارد و این افزایش قیمت نیز به دلیل تورم حاکم بر اقتصاد جامعه بوده است.

رییس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی ادامه داد: در یک سال گذشته قیمت مواد اولیه فرش دستباف رشد چشمگیری نداشته است ولی با توجه به شرایط جامعه و زحمت زیاد، بافت فرش برای بافنده صرفه اقتصادی ندارد و بافندگان به دلیل نبود شغل چاره‌ای جز بافت فرش ندارند.

وی گفت: همچنان شاهد رکود بر بازار فرش دستباف خراسان جنوبی هستیم و حجم زیادی از فرش‌های تولیدی روی دست بافنده و تجار باقی مانده است.

کامیابی‌مسک اظهار داشت: در حال حاضر با توجه به اینکه وضعیت صادرات فرش دستباف مناسب نیست، پیشنهاد ما این است که بافنده تولیدات خود را بیشتر به سمت سلیقه بازار داخل ببرند و فرش‌های ۶ متر، ۱۲ متر و ۹ متر به‌صورت جفتی بیشترین فروش را در بازار داخل دارد.

وی افزود: در خراسان جنوبی به دلیل اینکه برای بافت فرش‌هایی با مترژا بالا ایجاد دار سخت‌ است و از طرفی تعداد بافنده در خانواده‌ها کم است، بیشتر فرش‌ها با متراژ پایین و صادراتی بافته می‌شود.

رییس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی درباره ارزآوری فرش دستباف گفت: ارزآوری فرش دستباف خراسان جنوبی از زمان شیوع کرونا ناچیز بوده و در مجموع آمار دقیقی از صادرات فرش دستباف از سوی دستگاه‌های متولی به دست ما نمی‌رسد.

خراسان جنوبی بیش از ۵۰ هزار بافنده تمام‌وقت، نیمه‌وقت و پاره‌وقت دارد که در حال حاضر کمتر از چهار هزار نفر آنان زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.