به گزارش ایرنا حسین مدرس خیابانی روز شنبه در حاشیه ستاد استانی مدیریت و مقابله با کرونا اظهارداشت: موضوع آبگرفتگی شهرهای جنوب سیستان و بلوچستان بویژه شهر کنارک بصورت لحظهای رصد میشود و در این راستا جانشین استاندار و مدیرکل مدیریت بحران استان در منطقه حضور دارد.
وی خاطرنشان کرد: ستاد مدیریت بحران کنارک صبح امروز با حضور مدیرکل مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان تشکیل و امکانات و تجهیزات مورد نیاز به این شهر اعزام شده است.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: چهار محله در کنارک دچار آبگرفتگی شدید است که تیمهای مربوطه مشغول تخلیه آب از معابر و منازل مسکونی هستند.
وی تصریح کرد: مرخصی و ماموریت تمامی مدیران مربوطه لغو شده و بر اعزام تمامی امکانات و تجهیزات به شهرهای جنوب سیستان و بلوچستان با جدیت در حال انجام است.
به گفته مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان؛ چابهار رکورد بیشترین مقدار بارش خود را طی ۴۰ سال اخیر با ۱۴۴.۸ میلیمتر شکست.
محسن حیدری اظهارداشت: در حالیکه شهر چابهار از سال ۱۳۶۱ تا کنون حداکثر بارش خود را در تاریخ ۱۶ دیماه ۱۳۸۶ با ۱۰۷.۱۴ میلیمتر در یک روز تجربه کرده این مقدار در چند روز اخیر با افزایش ۳۵ درصدی به ۱۴۴.۸ میلیمتر رسیده است.
وی همچنین با ارائه دادههای گذشته اداره کل هواشناسی افزود: شهر کنارک در حالیکه بیشترین مقدار بارش را در تاریخ ۱۶ خرداد ۱۳۸۶ به میزان ۱۲۱.۲ میلیمتر به خود دیده بود، تا روز شنبه ۱۱ دیماه ۱۴۰۰ با افزایش ۵۶ درصدی، میزان بارشش به ۱۸۹ میلیمتر رسید که از بدو تاسیس ایستگاه بارانسنجی این شهر بیسابقه بوده است.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان ضمن ارائه آمار بارش شهر تیس نیز افزود: شهر تیس، سومین شهر پربارش استان از این قاعده مستثنی نیست و رکورد بارشی خود را طی ۱۸ سال گذشته با افزایش ۵۹ درصدی بارش شکسته است.
وی بیان کرد: مقدار بارش شهر تیس تا امروز ۱۴۰ میلیمتر بود که بیشترین باران در این شهر با ۸۸ میلیمتر مربوط به ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ است.
حیدری میانگین بارش های سالانه چابهار، کنارک و تیس را به ترتیب ۱۱۰.۳، ۱۱۰.۲ و ۱۱۰.۴ میلیمتر عنوان کرد و افزود: امیدواریم بارشهای اخیر و پیش رو در هفته آینده، باعث کاهش اثرات خشکسالی و تقویت منابع آبی استان شود.