تهران- ایرنا- عضو تیم ملی بدمینتون زنان گفت: در طول این سال‌ها نتوانسته‌ام به مدال آسیایی یا جهانی برسم زیرا مهد بدمینتون شرق آسیاست و بهترین‌های دنیا در قاره کهن حضور دارند.

ثریا آقایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ورزشی ایرنا، اظهار داشت: تجربه‌ای که در مسیر المپیک در این هشت سال بر من گذشت، یک مسیر سخت و لذت‌بخش بود زیرا نتیجه خوبی داشت و برای اولین بار در بخش زنان توانستیم سهمیه المپیک را کسب کنیم.

وی افزود: حضور در المپیک به دلیل آنکه جزو نخستین‌های بدمینتون در این بازی‌ها بودم،  افتخار آفرین بود و ضمن آنکه ۲  آسیب‌دیدگی و جراحی زانو را نیز برایم به همراه داشت. حضور در المپیک انگیزه‌ای برای دختران شد تا پرقدرت‌تر تلاش کنند.

ملی‌پوش بدمینتون عنوان کرد: از ۱۲ سالگی وقتی می‌دیدم که مردان برای المپیک تلاش می‌کردند، این رویا برایم ایجاد شد تا به المپیک برسم. ۳۰ مسابقه برای المپیک ریو شرکت و با بازیکنان مختلف بازی کردم و نتایج خوبی داشتم اما متاسفانه آسیب‌دیدگی این اجازه را نداد تا در بازی‌های المپیک ۲۰۱۶ ریو حضور داشته باشم.

وی ادامه داد: دوباره با برنامه‌ریزی فدراسیون برای المپیک توکیو تلاش کردم و از طرف کنفدراسیون آسیا انتخاب شدم و در تعداد زیادی مسابقه نیز شرکت کردم و با بازیکنان سطح اول آسیا و جهان بازی کردم اما بیشتر به مصاف بازیکنانی رفتم که برای المپیک تلاش می‌کردند. یعنی اکثر بازیکنانی حاضر در المپیک را می‌شناختم و آنها را آنالیز کردم.

آقایی یادآور شد: حضور در بزرگ‌ترین میدان ورزشی دنیا حس و تجربه عالی بود. دیدار اول لذت بخش و با برد همراه بود و در بازی دوم به مصاف بهترین بازیکن دنیا از چین رفتم که دو هفته قبل از بازی‌های المپیک، مدال برنز جهان را کسب کرده بود. وی دارای رنکینگ هشت دنیا بود و می‌دانستم بازی سختی است. با وجود آسیب دیدگی تلاش کردم تا به سرعت ریکاوری شوم و بازی کنم و نهایت تلاشم را کردم و تجربه خیلی خوبی بود.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا در طول این سال‌ها نتوانسته است به مدال آسیایی یا جهانی برسد، گفت: مهد بدمینتون در شرق آسیاست و بهترین‌های دنیا در قاره کهن حضور دارند. کسب مدال آسیا برای ما که قدمت بدمینتون در ایران نسبت به کشورهای شرق آسیا زیاد نیست، دشوار است. ما در هر مسابقه نسبت به بازی قبل بهتر بازی می‌کنیم اما بازیکنان ایرانی برای المپیک در طول این چهار سال ۳۰ مسابقات شرکت کردند اما سایر بازیکنان جهان در هر سال در ۳۰ مسابقه حضور می‌یابند.  

ملی‌پوش بدمینتون اضافه کرد: بازی‌های متعدد، وجود قهرمانان بدمینتون و سایر شرایط باعث می‌شود در برخی از رشته‌ها  همچون بدمینتون اختلاف زیادی با اندونزی داشته باشیم. با این وجود، اختلاف در حال کمتر شدن است. در این مدت اعزام به کمپ‌های خارج از کشور و حضور در مسابقات تاثیر بسزایی برای کسب نتیجه بهتر داشت. امیدواریم در آینده برای من و ورزشکاران دیگر این اتفاق بیفتد تا در سطح دنیا و آسیا به مدال برسیم.

وی خاطرنشان کرد: ملی‌پوشان بدمینتون در هر ۲ بخش زنان و مردان در رقابت‌های بین‌المللی باید حضور پیدا می‌کنند و این امر در صورت استمرار تجربه خوبی خواهد بود. در مسابقات بین‌المللی جام فجر می‌توان روند پیشرفت را از نتایج بازی‌ها متوجه شد و تنها چیزی که نیاز داریم حضور بیشتری در مسابقات بین‌المللی و کمپ‌های خارجی است تا تجربه بیشتری کسب کنیم. این موارد تاثیر بسزایی در پیشرفت بدمینتون ایران دارد.

آقایی درباره کسب نخستین مدال آسیایی در پارابدمینتون تاکید کرد: بدمینتون‌بازان چندین سال است که تمرین می‌کنند و تعداد نفراتی که در پارابدمینتون هستند محدود است و در پارالمپیک تمامی مقام‌ها و مدال‌ها برای بازیکنان کره، ژاپن، اندونزی و مالزی است و حتی بازیکنان اروپایی با امکانات بسیار، با بازیکنان شرق آسیا اختلاف زیادی دارند. دختران ایرانی خوب تلاش کردند و جای خوشحالی دارد که به نخستین مدال آسیایی رسیدند.

وی با اشاره به اینکه با تجربه بیشتر برای المپیک بعدی تلاش می‌کنم، گفت: باید در این مدت از تلاش‌های رییس و نایب رییس و مربی خود تشکر کنم. گرفتن سهمیه المپیک در بدمینتون خیلی مشکل است و نیاز به بیش از ۳۰ مسابقه در سال دارد و باید ورزشکاران در این رقابت‌ها نتایج خوبی کسب کنند و از لحاظ بدنی آماده باشند.

آقایی اضافه کرد: اکنون رنکینگ ۱۱۰ جهان هستم و پیش از بازی‌های المپیک زیر یکصد بودم، اما چون بعد از بازی‌های توکیو در مسابقاتی شرکت نکردم، رنکینگم کاهش یافت.

وی مسابقات بین‌المللی جام فجر را یکی از معتبرین رقابت‌ها دانست و افزود: بازیکنان خوبی در این مسابقات شرکت می‌کنند که این مسابقات برای رسیدن به سهمیه و جایزه دلاری شرایط خوبی دارد و امسال هم بازیکنان خوبی از سطح دنیا در این رقابت ها شرکت می‌کنند.