بنا بر گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری فارس، محمدهادی ایمانیه روز شنبه در جمع کارگران خانه کارگر استان فارس اظهار کرد: یکشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۰ برای پنج کارخانه یادشده جلسه مفصلی برگزار میشود و تا زمانی که به نتیجه لازم برسیم ادامه خواهد داشت.
استاندار فارس ضمن گرامی داشت یاد شهید سپهبد قاسم سلیمانی، با اشاره به سخنی از امیرالمومنین (ع) که فرمود ارزش دنیای شما به اندازه آب بینی بز نیست مگر آنکه بتوانم حقی را به کسی بازگردانم، گفت: ظلم آشکاری به کارگران ITI شده است و بر عهده ماست که این موضوع به نفع کارگران به پایان رسد.
وی افزود: برگزاری جلسات متعدد برای رسیدگی به این موضوع نشان از اهتمام ویژه به آن است و جلسات دیگری نیز برگزار خواهد شد در این میان راهکارهایی مشخص شده و با یاری دادستان و رئیس دادگستری فارس به نتیجه خواهیم رسید.
نماینده عالی دولت در استان فارس با بیان اینکه به دنبال حل مشکلات کارگران در کارخانه آزمایش، کارخانه قند ممسنی،ITI، زیمنس و روغن نباتی شیراز نیز هستیم، اظهار داشت: یکشنبه برای هر پنج کارخانه یادشده جلسه مفصلی برگزار میشود و تا زمانی که به نتیجه لازم برسیم ادامه خواهد داشت.
ایمانیه با اشاره به اینکه بسیاری از مسائل موجود با نمایندگان فارس در مجلس شورای اسلامی مطرح خواهد شد، ادامه داد: برخی موضوعات ملی است و در اختیارات استان نیست اما قابل پیگیری است و به سهم خود آنها را اعلام خواهیم کرد.
استاندار فارس به موضوعات حذف تامین اجتماعی از کمک به رفع موانع تولید، تحقق ۷درصد سهم بانک رفاه از بورس، عیدی بازنشستگان، یکسانسازی حقوق بازنشستگان به صورت دائمی، رسیدگی به وضعیت مدیران غیربومی شستا و پروازی بودن آنها در کارخانجات متعلق به بخش خصوصی و نیز اسکان دائم آنها در استان، رسیدگی به درمان دارندگان بیمه تامین اجتماعی در بیمارستانهای علوم پزشکی، کمک به ساخت بیمارستان تامین اجتماعی در شیراز، واگذاری بیمارستان زرقان به تامین اجتماعی، ایجاد درمانگاه تامین اجتماعی در شهر صدرا و اهلیت سنجی برای خصوصیسازی باعنوان موضوعات ملی و استانی مهم در فارس اشاره کرد که به جد در دست پیگیری است.
وی در خصوص موضوع اخیر، با اشاره به اینکه اهلیت سنجی برای خصوصیسازی از موضوعات مورد نقد مقامهای عالی کشور نیز بوده است، ابراز داشت: واگذاری بخش خصوصی به افراد غیر شایسته فاجعه مدیریتی در کشور است و بیش از ۹۰درصد این مساله منجر به بروز مشکلات برای کارخانجاتی همچون ITI شیراز بوده است.
ایمانیه در پاسخ به نگرانیهای کارگران درباره وضعیت درمان خود، با تاکید بر اینکه هیچ پزشکی در بخش خصوصی یا دولتی حق دریافت رشوه ندارد، گفت: معنا ندارد که برای جراحی قلب ۹۰ میلیون تومان هزینه دریافت شود؛ زیرا تعرفه بخش خصوصی ۱۲ میلیون تومان است و دلیلی ندارد که پزشکی چندین برابر مبلغ مشخص شده هزینه دریافت کند.
او ادامه داد: درصورت بروز و تکرار چنین مسائلی حتما باید از پزشک شکایت شود و دانشگاه علوم پزشکی با رویکرد جدید خود به جد پیگیری خواهد کرد.
استاندار فارس با اشاره به اینکه تهدید پزشکان به مهاجرت درصورت قطع مبالغ غیر قانونی آنها گفت: پزشکانی که تهدید به مهاجرت میکنند میتوانند بروند و ما آنها را بدرقه خواهیم کرد؛ زیرا دوران منحصر به فرد بودن پزشکان سر آمده است و در تمامی رشتهها افراد توانمند صالح و سالم وجود دارد.
دکتر ایمانیه با بیان اینکه به غلط در ذهن مردم جا افتاده است که برخی پزشکان بیمار را از مرگ نجات میدهند و دستان شفابخش دارد، اظهار کرد: با عنوان کارشناس این حوزه میگویم که هیچ پزشک منحصر به فردی نداریم و این مساله باعث شده که افراد خانه و زندگی خود را بفروشند تا هزینه جراحی پزشکان را تامین کنند.
وی افزود: اجازه نمیدهیم هرکس هر طور که خواست در حوزه پزشکی جولان دهد.
نماینده عالی دولت در استان فارس درباره کمبود دارو بیان داشت: باید پیگیری شود که پزشکان تامین اجتماعی داروهای ترکیبی ننویسند چون از زیر پوشش بیمه خارج میشود و هزینه هنگفتی بر دوش بیمار خواهد گذاشت.
استاندار فارس با اشاره به اینکه اکثر مشکل تولید در کشور بر گردن بانکهاست، گفت: این مساله باعث نگرانی مسئولان ارشد کشور و مراجع تقلید نیز شده است.
ایمانیه اظهار کرد: نباید بدنه تامین اجتماعی را ضعیف کرد و موضوع امنیت شغلی و افزایش سنوات خدمت از ۳۰ به ۳۲ سال با زور امکان پذیر نیست و خلاف شرع و فراقانونی است.
مسئولان پیش از راه اندازی کارخانه و استخدام نیروی جدید فکری به حال کارگران پیشین کنند
بنا بر گزارش ایرنا، هاشم شمشیری رئیس کانون بازنشستگان کارخانه صنایع مخابراتی راه دور ایران (ITI) هم در این جلسه گفت: وقتی برای حل مشکلاتمان به مسئولین مراجعه میکنیم برخی از آنها اعلام می کنند که برای حل این مشکلات اعتبارات کافی وجود ندارد. این در حالیست که مشکل ما تخصیص اعتبار نیست. کارخانه در حال حاضر املاک مازاد بسیاری دارد که با فروش این ملک ها میتوان بخش عمده ای از مطالبات کارگران را پرداخت کرد.
وی ادامه داد: تاکنون جلسات متعددی برای پیگیری مشکلات کارگران برگزار و مصوبات بسیاری تصویب شده است اما هنوز هم این مشکلات برطرف نشده است.
شمشیری اضافه کرد: بسیاری از کارگران این کارخانه بدون دریافت مطالباتشان فوت شدهاند. هر چند خانواده های آنها برای امرار معاش به پرداخت این معوقات نیاز دارند.
وی گفت: ملاقات حضوری با مسئولان کشوری و استانی برای پیگیری مطالباتمان بسیار دشوار است و تاکنون هم شاهد اجرایی شدن مصوبات تصویب شده نبودیم.
شمشیری بیان داشت: شرکت آی تی آی در اردیبهشت ۸۸ به هیات حمایت از صنایع کشور سپرده شد و با وجود اینکه هنوز هم زیر نظر این هیات قرار دارد هیچ اقدام مثبتی برای رفع این مشکلات نشده است.
وی افزود: حقوق و دستمزد کارگران بازنشسته از سال ۸۵ هنوز هم پرداخت نشده است. در مرداد ۹۹ در سفر استانی رییس سابق قوه قضائیه مقرر شد ظرف مدت یک ماه مطالبات بازنشستگان پرداخت شود و با اینکه این موضوع جزو مصوبات استانی بود اما محقق نشد.
رئیس کانون بازنشستگان صنایع مخابرات راه دور عنوان داشت: مردادماه امسال هم جلسه ای با استاندار سابق فارس داشتیم که مقرر شد حداکثر ظرف سه ماه دفتر اردیبهشت و قطعه زمین ۵هکتاری در کنار کارخانه که به نام بارانداز معروف است تغییر کاربری و به مزایده گذاشته شود تا مطالبات کارگران از عواید آن پرداخت شود که این امر هم هنوز محقق نشده است.
وی درخواست کرد: که با تغییر کاربری و فروش این زمینها، مطالبات کارگران پرداخت شود. ما نمی خواهیم درب کارخانه ای که با دست خودمان ساخته شده بسته و این کارخانه تعطیل شود؛ تنها درخواست ما این است که مسئولان پیش از راه اندازی کارخانه و استخدام نیروی جدید فکری به حال کارگران پیشین کنند و تدابیر لازم را برای حل مشکلات آنها بیندیشند.