دکتر علیاصغر انجیدنی روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: آزمایش طبی سریع کرونا به منظور شتاب دادن به روند شناسایی بیماران کووید ۱۹ با دسترسی آسانتر مردم به این خدمت پزشکی برای ممانعت از افزایش شیوع ویروس همهگیر در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: همچنین این امیدواری وجود دارد که با انجام آزمایش طبی سریع کرونا از تجمع شهروندان متقاضی انجام این تست پزشکی در مراکز منتخب جلوگیری شود.
دبیر قرارگاه مدیریت کرونا در خراسان رضوی گفت: پس از شناسایی موارد ابتلا به سویه جدید ویروس کرونا موسوم به "اومیکرون" تقویت و گسترش مراکز خدمات واکسیناسیون برای جلوگیری از طغیان مجدد ویروس همهگیر با قوت و شدت بیشتر در حال اجرا است.
وی افزود: قرارگاه مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به صورت ۲۴ ساعته فعال است و در این چارچوب نشستهای تخصصی پایش وضعیت و پیگیری اقدامات در قرارگاه همه روزه با حضور رییس دانشگاه برگزار میشود.
دکتر انجیدنی ادامه داد: تقویت مراکز واکسیناسیون نیز بطور موکد در دستور کار قرار گرفته زیرا زمان طلایی تزریق عمومی واکسن کرونا دو یا سه هفته آتی است.
وی گفت: بر اساس پیشبینیها خراسان رضوی ظرف دو تا سه هفته آتی درگیر موج بعدی طغیان ویروس کرونا با سویه اومیکرون خواهد شد.
دبیر قرارگاه مدیریت کرونا در خراسان رضوی بر لزوم رعایت جدی پروتکلهای بهداشتی پیشگیرانه در همه سطوح جامعه به ویژه در مدارس و اصناف تاکید و بیان کرد: نظارت بر رعایت این پروتکلها با همکاری همه نهادهای ذیربط با جدیت در سطح خراسان رضوی دنبال میشود.
وی افزود: گرچه همه تلاشها بر جلوگیری از وقوع موج جدید طغیان ویروس کرونا متمرکز شده ولی آمادگی لازم برای درمان بیماران در صورت وقوع این اتفاق، به خوبی وجود دارد.
دکتر انجیدنی ادامه داد: همه بیمارستانها در سطح خراسان رضوی آمادهباش هستند بطوری که بخشی از تختهای بیمارستانی برای بیماران احتمالی آماده شده و در همین راستا مراکز درمان سرپایی نیز از ورودی بیماران نیازمند بستری جدا میشود.
وی گفت: همچنین نشست هماهنگی قرارگاههای فعال در پنج دانشگاه علوم پزشکی خراسان رضوی برای آمادگی هرچه بیشتر و بررسی فوری مشکلات در حوزه آزمایش طبی سریع، بیمهها و مراکز درمانی سرپایی برای تزریق رمدسیویر برگزار شده است.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در کلانشهر مشهد و ۱۵ شهرستان دیگر خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری استان خراسان رضوی را زیر پوشش دارد.
ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی نیشابور و تربتجام است.
هم اکنون از بین ۳۳ شهرستان خراسان رضوی فقط گناباد از نظر کرونا در وضعیت زرد و بقیه در وضعیت آبی قرار دارند.
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۶ میلیون و ۱۹۵ هزار و ۴۰۳ نفر در ایران به کرونا مبتلا شده و با فوت ۳۳ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۱۳۱ هزار و ۶۳۹ نفر رسیده است.
تاکنون ۶ میلیون و ۳۹ هزار و ۱۷۱ نفر از بیماران نیز بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
همچنین تاکنون ۵۹ میلیون و ۸۳۶ هزار و ۴۵۵ دُز اول، ۵۱ میلیون و ۹۶۲ هزار و ۴۹۸ دُز دوم و هفت میلیون و ۸۸۷ هزار و ۲۸۸ دُز سوم واکسن کرونا در کشور تزریق شده و مجموع واکسن های تزریق شده به ۱۱۹ میلیون و ۶۸۶ هزار و ۲۴۱ دُز رسیده است.
"پاندمی کرونا" در جهان ۲۸۸ میلیون و ۵۹۸ هزار و ۹۷۱ نفر را بیمار کرده و جان پنج میلیون و ۴۵۴ هزار و ۹۹۰ نفر را گرفته است. ۲۵۳ میلیون و ۸۴۳ هزار و ۲۵۹ نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا هم در جهان درمان شدهاند.
آمریکا در این میان با ۵۵ میلیون و ۶۹۶ هزار و ۵۰۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ و ۸۴۶ هزار و ۹۰۵ قربانی ویروس کرونا، بیشترین آمار ابتلا و تلفات ناشی از پاندمی کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است. پس از آمریکا کشورهای هند، برزیل و انگلیس بیشترین شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارند.
بر اساس آخرین آمارهای رسمی ایران جایگاه دهم را در جدول بیشترین جمعیت مبتلایان به کرونا در میان کشورهای جهان دارد.