مریم رحمانی روز یک شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اگزما یک بیماری پوستی شایع است که با علائمی چون خارش شدید پوستی، خشکی و پوسته شدن پوست، قرمزی رنگ آن و کهیر و تاول های کوچکی که ممکن است ترشحاتی داشته باشند همراه است.
وی با بیان اینکه افراد مبتلا به اگزما بر اثر خاراندن معمولاً دارای پوست های زخمی هستند،اظهار داشت: این بیماری مزمن پوستی میتواند قسمتهای مختلف بدن را درگیر کند اما شایع ترین قسمت های بروز اگزما در دست، صورت، گردن، مچها، پوست سر، بازوها، پاها، سینه و کمر است.
وی ادامه داد: همچنین اگزما میتواند به دلیل تحریکهای پوستی، عفونتها، استرس و قرار گرفتن در معرض گرد و خاک یا موی حیوانات ظهور پیدا کند.
این پزشک قزوینی بیان کرد: درماتیت آتوپیک، درماتیت تماسی، اگزمای دیس هیدروتیک، اگزمای نومولار، درماتیت سبورئیک و درماتیت ساکن از انواع اگزما هستند که بسته به شدت و درگیری قسمت های مختلف بدن نام گذاری شد ه اند.
وی ادامه داد: مرطوب کردن پوست یکی از موثر ترین روش های درمانی این بیماری است.
این پزشک گفت: خوشبختانه این بیماری پوستی علاوه بر درمان علمی دارای درمان خانگی نیز است و افراد مبتلا به اگزما می توانند با مصرف داروهای بدون نسخه، تجویز داروهای مختلف خوراکی، تزریقی و موضعی و بیولوژیک و نوردرمانی شدت این بیماری را کاهش دهند.
وی همچنین تصریح کرد: پوشیدن لباس هایی با الیاف مصنوعی، استفاده مستقیم از عطر روی پوست، قرار گرفتن در معرض گرما و سرمای شدید و تعریق بیش از اندازه باعث تشدید این بیماری می شود.
رحمانی با بیان این که برخی نوزادان به دلیل خشکی پوست و البته ژنتیک دچار اگزما می شوند؛ تصریح کرد: اگزما پوستی در نوزادان می تواند به صورت لکه های قرمز روی پوست یا پوسته پوسته شدن و اغلب در ماه های اول پس از تولد بروز کند و در بیشتر موارد این بیماری در نوزادان گذرا است و با انجام مراقبت های پوستی از بین می رود.