تهران- ایرنا - اپراتور نیروگاه هسته ای از کار افتاده فوکوشیما داییچی ژاپن، در نظر دارد تا امسال ربات های کاوشگری برای جمع آوری نمونه هایی از راکتورهای آسیب دیده به داخل این نیروگاه بفرستد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از خبرگزاری «ان اچ کی» ژاپن، برنامه فرستادن ربات های کاوشگر برای جمع آوری قطعات آسیب دیده در نیروگاه هسته ای داییچی و راکتور از کار افتاده فوکوشیما گامی کلیدی در تلاش برای غیرفعال کردن امن این راکتور هسته ای می باشد. 

راکتورهای شماره ۱، ۲ و ۳ در پی زمین لرزه بزرگ و سونامی سال ۲۰۱۱ در ژاپن ذوب شدند. سوخت هسته ای ذوب شد و بر روی مخازن شناور سقوط کرد و با بخش های فلزی دیگر در هم آغشته شد و به شکل  زباله های جامد سوخت درآمد. 

برنامه های نیروگاه برق توکیو در اواسط ژانویه بررسی ربات ها برای جمع آوری قطعات را آغاز خواهد کرد. به نظر می رسد  این برنامه حدود ۶ ماه به طول انجامد. این ربات ها مجهز به دستگاه های فراصوتی برای مکان یابی و اندازه گیری ضخامت بقایا می باشند. 

مقامات برق و نیروی ژاپن ابراز امیدواری کردند که بتوانند نمونه هایی نیز جمع آوری کنند. 

آمادگی برای بازیابی زباله های سوختی از راکتور شماره ۲  با دستگاه های رباتیکی در حال انجام است که در انگلیس ساخته شده اند. در حال حاضر عملیات آزمایشی در ژاپن در دست اقدام است. 

در پایان این گزارش آمده است، نیروگاه برق توکیو در حال برنامه ریزی برای جمع آوری چند گرم از زباله ها توسط ربات ها تا پایان سال جاری میلادی می باشد و امیدوار است تا به تدریج این مقدار را برای بازیابی افزایش دهد.

حذف و ذخیره سازی امن این زباله ها قطعا یکی از بزرگترین چالش ها در روند غیرفعالسازی این راکتور می باشد.