به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، وضعیت بارشهای کشور در پاییز چندان مطلوب نبود و میزان بارشها در این فصل، بیانگر آن است که خشکسالی این فصل آنچنانکه پیشتر سازمان هواشناسی اعلام کرده بود یکی از خشکترینهای ۵۰ ساله اخیر است.
گزارش قبلی بارشها هم در کشور نشان میدهد در سال آبیجاری (ابتدای مهرماه ۱۴۰۰ تا سوم دی) ۴۷.۵ میلیمتر بارندگی رخ داد که حاکی از کاهش ۳۹ درصدی بارشها نسبت به متوسط بلندمدت است.
این کاهش بارشها اثر خود را بر روی سدهای کشور و حجم ذخیره آنها گذاشته است، بهطوری که طبق اعلام وزارت نیرو کاهشی معادل ۴۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته را نشان میدهد.
در این زمینه، مدیرکل دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور گفت: بررسی وضعیت سدهای کشور نشان میدهد، میزان کل حجم ورودی به سدهای کشور از ابتدای مهرماه تا ۱۱ دی ماه معادل ۵.۱۴ میلیارد متر مکعب است که کاهشی معادل ۴۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته را نشان میدهد.
«فیروز قاسمزاده» افزود: میزان پُرشدگی سدهای مهمی چون زایندهرود، شمیل و نیان و سفیدرود در شرایط فعلی حدود ۱۳ تا ۲۲ درصد و میزان پرشدگی سد کوثر در حدود ۷۷ درصد است.
وی ادامهداد: در استانهای خوزستان و تهران، میزان پرشدگی متوسط مخازن در سال آبی جاری به ترتیب در حدود ۴۲ درصد و ۱۸ درصد است.
طبق اعلام قبلی موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو، بر اساس پایش مدلهای جهانی و منطقهای پیش بینی آب و هوا، در حوضه آبریز زهره- جراحی و حوضههای جنوبی از صبح امروز وقوع بارشی به مدت ۶۰ ساعت و به میزان تقریبی (تجمعی حداکثر نقطه ای) ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیمتر در استان هرمزگان به ویژه نواحی مرکزی محتمل خواهد بود.