زنجان - ایرنا - صنایع بزرگ و واحدهای صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی زنجان برای تامین آب مورد نیاز خود از پساب، آستین بالا زده‌اند.

به گزارش ایرنا، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان روز یکشنبه در نشست با اصحاب رسانه گفت: در این شرایط اقلیمی استفاده از پساب یکی از مواردی است که می تواند در بازچرخانی و سازگاری با کم آبی موثر باشد.
علیرضا جز قاسمی افزود: در تلاش هستیم استفاده از آب پاک را با استفاده از پساب تصفیه شده در شهرها و مناطقی که تاسیسات فاضلاب داریم جایگزین کنیم که عمده ترین پتانسیل را در شهرهای بزرگ زنجان و ابهر داریم.
وی یادآوری کرد: در شهر زنجان با توجه به محدودیت اعتبارات مالی که داشتیم از سرمایه گذاری بخش خصوصی برای گسترش شبکه فاضلاب شهری و ارتقای تصفیه خانه و احداث مدول دوم استفاده کردیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان گفت: خوشبختانه ارتقای تصفیه خانه شهر زنجان انجام شده و از ۱۲۵ هزار بهره بردار به ۲۰۰ هزار نفر افزایش یافته‌ و در مدار بهره‌برداری است.
به گفته جز قاسمی، مدول دوم تصفیه خانه این شهر نیز با بیش از ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی توسط بخش خصوصی در حال احداث بوده و ۱۱۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری این بخش است.
وی ادامه داد:  از منابع داخلی شرکت آبفای استان نیز ۳۹ میلیارد تومان برای گسترش و ایجاد تأسیسات فاضلاب شهر زنجان هزینه کرده ایم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان گفت: ضرورت دارد پسابی که تولید می شود مورد استفاده قرار گیرد چرا که در گذشته فاضلاب تصفیه شده به منظور تقویت آبخوان ها و مسائل زیست محیطی وارد زنجانرود می شد.
جز قاسمی به استفاده کارخانه راشا کاسپین از پساب اشاره کرد و اظهار داشت: طبق قراردادی که با این کارخانه منعقد شده است ۱۲ هزار مترمکعب پساب در اختیار این کارخانه قرار می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در افق طرح نیز ۷۵ هزار مترمکعب پساب خواهیم داشت که این عدد بالایی به شمار می رود و در زمان حاضر نیز به میزان زیادی پساب داریم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان گفت: در حال گفت وگو با شرکت شهرک های صنعتی هستیم که برای شهرک صنعتی شماره یک،۲ و شهید شهریاری که در دست ایجاد است از پساب برای صنایع صنعتی مستقر در این شهرک ها استفاده شود.
جز قاسمی از نهایی شدن قرارداد استفاده از پساب توسط صنعت فولاد شهرستان ابهر خبرداد و افزود: در شرف عقد قرارداد هستیم و بیش از ۳۲۰ میلیارد تومان در این صنعت سرمایه گذاری خواهد شد.
جز قاسمی، سرمایه گذاری فولاد ابهر را شامل تکمیل شبکه باقی مانده از فاضلاب و اجرای آن در مناطق توسعه یافته شهر ابهر، تکمیل تصفیه خانه و تامین سرمایه مازاد برای ایجاد طرح های فاضلاب منطقه برشمرد.
وی تاکید کرد: تامین آب برای فولاد ابهر به مدت ۲۵ سال از محل پساب این شهر انجام خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان به مزایای پساب اشاره کرد و گفت: تا وقتی که مدنیت و شهرهایی وجود دارد باید آب بهداشتی و آشامیدنی آن تامین شود که ۸۰ درصد آن تبدیل به فاضلاب می شود و بیش از ۹۹ درصد آن آبی است که پس از تصفیه به راحتی برای صنایع قابل استفاده است.
جز قاسمی اضافه کرد: بعد ۲ طرح بزرگ راشا کاسپین و فولاد ابهر و شرکت شهرک های صنعتی زنجان، مذاکرات مقدماتی با شهرک صنعتی سلطانیه را آغاز کرده ایم.
وی خاطرنشان کرد: سرمایه گذار برای شهرک صنعتی سلطانیه نیز پیدا کرده ایم و صنایع نیز اعلام آمادگی کرده اند که تأسیسات فاضلاب این شهر را ایجاد و از پساب آن استفاده کنند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان گفت: برای تکمیل تأسیسات شهر خرم دره نیز  در حال رایزنی هستیم تا از طریق سرمایه گذاری این کار را انجام دهیم.
جز قاسمی تاکید کرد: فاضلاب توجیه اقتصادی برای سرمایه‌گذار دارد چرا که از پساب آن استفاده می شود اما در بخش آب آشامیدنی با توجه به قیمت تکلیفی سرمایه گذاری امکانپذیر نیست.