مهدی جهان طلب عصر یکشنبه در گناباد طی نشستی خبری افزود:سرانه مصرف آب به ازای هر نفر در سال جاری در خراسان رضوی ۲۵۸ لیتر است در حالی که میزان استاندارد آن ۱۹۰ لیتر است.
وی ادامه داد:بخشی از این سرانه بالا مربوط به مناطقی با اقلیم گرم و خشک مانند گناباد است که میزان سرانه مصرف آب در آن ۳۱۹ لیتر است که رقم بالایی است.
معاون بهره برداری و توسعه منابع شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: مسوولان آب و فاضلاب شهرستانهای استان سعی کردند با مدیریت و اقدامات لازم این تنش را کاهش دهند و حفر چاه برای برون رفت از این مشکلات اقدام موثری نیست و تنها یک مدیریت ساده است.
جهان طلب افزود: تنها با حفر چاه نمی توان مدیریت درستی در تامین منابع آبی خراسان رضوی داشت، افت چاههای زیرزمینی غیر قابل پیش بینی است و افت فشار آب شرب از مشکلات مهم این بخش به شمار می رود از این رو باید رویکردمان را به سوی مدیریت توزیع و مدیریت مصرف تغییر دهیم.
وی ادامه داد: مدیریت مصرف بر عهده مردم و مشترکان مناطق شهری و روستایی است و باید با فرهنگ سازی از مصرف بی رویه آب جلوگیری کرد.
معاون بهره برداری و توسعه منابع شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: افزایش هدر رفت آب به دلیل کنتورهای فرسوده و انشعابات غیرمجاز از دیگر مشکلات تامین آب شرب در استان خراسان رضوی است.
جهان طلب از آغاز اجرای ۱۵ طرح آب رسانی و اصلاح شبکه با اعتبار ۲۳۲ میلیارد ریال در گناباد طی سال جاری خبر داد و افزود:۱۴۰ میلیارد ریال این اعتبار تخصیص یافته است.
وی با اشاره به افزایش میزان مصرف آب در گناباد به ۲۲ هزار متر مکعب گفت: ۲.۷ کیلومتر تعمیر و اصلاح شبکه انتقال آب این شهرستان در سنوات گذشته انجام شد و هم اکنون ۴.۷ کیلومتر با اعتبار ۱۲۵ میلیارد ریال به مناقصه واگذار شده است.
رییس امور آب و فاضلاب گناباد هم میزان آب تولیدی از ابتدای سال جاری تاکنون در این شهرستان را هشت میلیون و ۸۹۵ هزار مترمکعب ذکر کرد و گفت: پنج هزار و ۵۰۰ متر توسعه شبکه آب و ۲ هزار و ۷۰۰ متر اصلاح شبکه، تعویض ۵۸۶ کنتور و ۵۱۱ مورد بهسازی لوله آبرسانی سایر اقدامات این بخش است.
جواد سالاری افزود: ۶ هزار و ۱۷۸ مورد حادثه از ابتدای سال جاری تاکنون در خطوط شبکه انتقال آب و انشعابات آب و فاضلاب گناباد به وقوع پیوسته است و ۲۲ هزار لیتر کلرزنی، ۲ هزار و ۱۲۵ مورد نمونه گیری میکروبی و ۱۷۰ نمونه گیری شیمیایی در همین مدت در شبکه آبرسانی گناباد انجام شد.
وی مجموع مطالبات امور آب و فاضلاب گناباد را از بخشهای خصوصی، تجاری و اداری ۵۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال ذکر کرد.
او ادامه داد: همایش تجلیل از خیران و فعالان بخش آب شرب گناباد با هدف پاسداشت خیران و فعالان این بخش و الگو سازی از آنان در جامعه ۲۶ اسفندماه امسال در گناباد برگزار می شود.
آب و فاضلاب گناباد با طولانی ترین خط انتقال به طول ۱۲۰ کیلومتر یکی از خاص ترین شهرها در تامین و توزیع آب شرب با عمیق ترین چاه های آب شرب استان خراسان رضوی و بهره گیری از ۳۷ ایستگاه پمپاژ است که وظیفه تامین و توزیع آب شرب ۵۵ هزار مشترک چهار نقطه شهری گناباد، بیدخت، کاخک و روشناوند و ۷۵ روستا با جمعیت روستایی ۳۳ هزار نفر را عهده دار است.
مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.