بجنورد- ایرنا- رییس اتاق اصناف بجنورد گفت: بسیاری از نیازمندی‌ها ادارات دولتی خراسان شمالی از خارج استان تامین می شود این در حالی است که این خریدها بعضا هزینه های بیشتری بر دستگاه های اجرایی تحمیل می کند.

مهدی امیدوار روز یکشنبه در حاشیه دیدار اصناف با استاندار خراسان شمالی به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بسیاری از مایحتاج و نیازمندی های ادارات و دستگاه های دولتی در بازار استان قابل تامین است اما بیشتر این نیازها در خارج استان خریداری می شود.

وی افزود: انتظار ما این است که در شرایط سخت اقتصادی، نبود بازار مناسب برای کسبه و گرانی ها، ادارات دولتی استان برای حمایت از اصناف نیازمندی های خود را از بازار داخل تامین کنند.

وی  با بیان اینکه چند سال اخیر سال های سخت به لحاظ اقتصاد برای بازار و کسبه بوده است، گفت: در بازار مرکز استان ۷۵ درصد از کسبه مستاجر هستند و در شرایط نامناسب بازار در تامین اجاره بها دچار مشکل شده اند که بسیاری از بازاریان خواستار دریافت تسهیلات برای تامین نقدینگی هستند.       

تعطیلی هزار واحد صنفی بجنورد

امیدوار در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه در شرایط کرونایی و اوضاع نامناسب بازار بسیاری از کسبه به تعطیلی کشیده شده است اظهار داشت: در سال گذشته یکهزار واحد صنفی در بجنورد پروانه کسب و کار خود را ابطال کرده و یا تعطیل کرده اند.

وی اظهار داشت: اصناف و بازاریان بویژه آنان که در گروه شغلی یک قرار نداشتند، بیشترین خسارت را از اجرای محدودیت های کرونایی و تعطیلی های آن متحمل شده اند.

امیدوار افزود: وضعیت بد اقتصادی، گرانی و افزایش قیمت ارز در سال های اخیر سبب شده تا وضعیت بازار نابسامان باشد و شیوع کرونا هم بر این مشکلات دامن شده است، کسادی بازار و تعطیلی ها فروش در میان اصناف را بشدت کاهش داد و بازاریان را متضرر کرد.

وی اظهار داشت: بخش بسیار زیادی از اصناف مرکز استان مستاجر هستند و تعطیلی های طولانی مدت و رکود بازار آنان را در تامین اجاره بها دچار زحمت و چالش کرد.

فرار فروشندگان تهران از صدور فاکتور برای کسبه خراسان شمالی

امیدوار در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه فروشندگان در تهران برای فرار از مالیات از ارائه فاکتور خودداری می کنند گفت: این امر در نهایت کسبه ها در شهرهای کوچک دچار مشکل می کند.

امیدوار گفت: فروشندگان در تهران، با هر قیمت که می خواهند، اجناس را عرضه و از ارائه فاکتور خودداری می کنند و کسبه شهرستان ها هم ناچار به خرید با شرایط کنونی هستند و در این زمینه در زمان بازرسی با مشکل روبه رو می شوند.

وی افزود: فروشندگان در تهران  تمایلی ندارند تا قیمت های فروش در جایی ثبت و مشخص شود از این رو فاکتور برای کسبه ما صادر نمی کنند، علاوه بر آن از این فعالان اقتصادی درخواست می کنند وجه اجناس خریداری شده را به چند شماره حساب واریز کنند.

رییس اتاق اصناف بجنورد تصریح کرد: عمده فروشان به واریز وجه کالای خریداری شده به یک شماره حساب راضی نمی شوند و کسبه را وادار می کنند پول را به چند حساب انتقال دهند.

در خراسان شمالی ۳۶ هزار کسبه و در بجنورد ۱۶ هزار کسبه مشغول به فعالیت هستند.