به گزارش ایرنا ، نیروگاه زباله سوز نوشهر ۲۷ آذر ماه سال گذشته به منظور فراوری ۲۰۰ تن زباله تولیدی شهرستان های نوشهر، چالوس و کلاردشت و تولید حدود سه مگاوات برق در ساعت به بهره برداری رسید. با این که برای ساخت این نیروگاه حدود ۱۱۲ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده بود ، پس از افتتاح اعلام شد که نیروگاه به علت خریداری نشدن تجهیزات برقی پست پاساژ از سوی شهرداری و فراهم نبودن زیرساخت های خطوط انتقال برای اتصال برق نیروگاه به شبکه سراسری ، با نصف ظرفیت در حال فعالیت است.
اگر چه طی یک سال گذشته فراهم نبودن این زیرساخت سبب رهاسازی برق تولیدی نیروگاه در هوای آزاد شده بود ، ولی از روز شنبه ۱۱ دی با اتمام پروژه پست پاساژ و ورود برق تولیدی به شبکه سراسری ، ظرفیت فراوری نیروگاه هم به صد در صد رسید.
عباس شیرینی همپا روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا میزان اعتبار هزینه شده برای رفع این مشکل را حدود چهار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت که این مبلغ از منابع داخلی شهرداری و اعتبارات دولتی تامین شده است.
وی افزود : برق این نیروگاه هفته جاری وارد مدار سراسری شد به طوری که آزمایش های انجام شده روی توربین ژانراتورها ، بخش دیسپاچینگ و نیز خطوط انتقال هم با موفقیت انجام گرفت.
شهردار نوشهر گفت : تا پیش از این اتفاق ، به دلیل نداشتن صرفه اقتصادی و اختلال در روند فعالیت نیروگاه ، فقط زباله های شهرستان نوشهر به مقدار ۸۰ تن در روز در نیروگاه امحا می شد ، ولی از روز گذشته اداره کل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری طی نامه ای از مسوولان شهرستان های چالوس و کلاردشت خواسته است تا زباله های تولیدی این شهرستان ها برای فروری به محل نیروگاه منتقل شود.
وی افزود : هم اکنون در صدد حل ساماندهی و حل مشکل زباله های دپو شده پیرامون نیروگاه هستیم که از چهار دهه پیش به صورت سنتی و غیر بهداشتی در این مکان انباشت شده است.
شیرینی همپا با اعلام این که روند ساخت تصفیه خانه نیروگاه برای تصفیه شیرابه زباله ها نیز مراحل نهایی را سپری می کند و بزودی به بهره برداری خواهد رسید ، گفت که این نیروگاه با پذیرش حدود ۲۰۰ تن زباله در روز قابلیت این را دارد پس از فراوری ،حدود سه مگاوات برق در ساعت تولید کند.
برابر آمار ، در شهرستان های چالوس و کلاردشت، روزانه مقدار ۱۶۰ تن زباله جمع آوری می شود که این میزان در فصول گردشگری تا دو برابر افزایش می ی ابد.