به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری آسیا نیوز اینترنشنال ANI ، پول دولت آمریکا برای جنگ افغانستان ارائه میلیاردها دلار برای پیمانکاران نظامی را تضمین کرد و این مساله با تبدیل مناقشه به یک کسب و کار (بیزنس) نیروی لازم برای شکست آمریکا در افغانستان را فراهم ساخت.
بنا به گزارش وال استریت جورنال، مونوپولی شرکتهای کوچکتر نیز از طریق تلاشهایی شامل آموزش ماموران پلیس افغانستان، راه سازی ، تاسیس مدارس و تامین امنیت برای دیپلماتهای غربی، میلیاردها دلار درآمد کسب کرده اند.
این روزنامه آمریکایی گزارش داد، برون سپاری امور نظامی به این معنا است که وزارت دفاع آمریکا ۱۴ تریلیون دلار برای جنگهای افغانستان و عراق بعد از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ هزینه کرده است.
این گزارش می افزاید؛ در همین حال مبالغ بالای پول هزینه شده برای اقدامات جنگی و برای بازسازی افغانستان بعد از سالها مناقشه موجب کاهش توانایی دولت آمریکا برای نظارت و بررسی پیمانکاران و تضمین هزینه شدن درست بودجههای تخصیصی مطابق برنامههای مورد نظر شد.
گزارش وال استریت جورنال همچنین به نقل از برخی مقام های نظامی آمریکا تاکید کرده است که برونسپاری اقدامات به پیمانکارها برای عملیات، ضروری بوده است.
این روزنامه به نقل از "کریستوفر میلر" کفیل وزیر دفاع در دولت ترامپ نوشت: زمانی که با یک ارتش تمام داوطلب کوچکتر از مناقشههای گذشته میجنگید لازم است که بخش زیادی از کار را به پیمانکارها واگذار کنید تا عملیات شما را اجرا کنند.
"راب لودویک" یک سخنگوی پنتاگون نیز به وال استریت جورنال گفت: حمایت هزاران پیمانکار از ماموریتهای نظامی آمریکا در افغانستان در خدمت نقشهای مهمی بود تا بتوانیم نیروهای رسمی (با یونیفورم) ارتش را برای تلاشهای جنگی حیاتی در خدمت داشته باشیم.
طالبان به این گزارش واکنش نشان داده و گفته است که با وجود تزریق مقادیر زیادی پول به افغانستان اما این کشور بازسازی نشده است.
انعامالله سمنگانی معاون سخنگوی طالبان گفت: پول زیادی به افغانستان تزریق شد اما این پول برای توسعه مورد استفاده قرار نگرفت . دولت پیشین بسیار ضعیف بود.
به گفته بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان، تنها ۱۵ درصد از ۷.۸ میلیارد دلار تخصیص یافته برای پروژههای توسعهای، هزینه شده است. در نهایت یک سوم از ۱۴ تریلیون دلار هزینه جنگ در افغانستان و عراق عاید پیمانکاران شد.
سابقه استفاده آمریکاییها از پیمانکاران نظامی به زمان "جنگ انقلابی" باز میگردد زمانی که "ارتش قارهای" Continental Army به شرکتهای خصوصی اتکا کرد. در زمان جنگ جهانی دوم نیز در ازای هر هفت عضو نظامی ارتش ، یک پیمانکار در خدمت تلاشهای جنگی بود.
به گزارش وال استریت جورنال ، در سال ۲۰۰۸ آمریکا ۱۸۷ هزار و ۹۰۰ نیرو در افغانستان و عراق داشت که زمان اوج اعزام نیرو بود و در همان زمان ۲۰۳ هزار و ۶۶۰ پیمانکار حضور داشتند.