به گزاش ایرنا علیرضا باغچقی روز دوشنبه در نشست رسمی شورای اسلامی شهر بجنورد اظهار داشت: در استان طرح جامع پسماند تهیه نشده است و تلاش داریم تا با تهیه این طرح اقدامات لازم برای مدیریت پسماند انجام شود.
وی با تاکید بر ضرورت استفاده از پسماند و با اشاره به تعطیلی کارخانه کمپوست در بجنورد افزود: این واحد تولیدی به علت مشکلات اجتماعی و اعتراض مردمی به تعطیلی کشیده شد.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان شمالی اظهار داشت: اجرای کارخانه کمپوست هنوز هم تعیین تکلیف نشده است و تلاش داریم تا این موضوع با همکاری سایر دستگاه ها به نتیجه برسد.
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به ضعف ارتباط شورای شهر در استان با تهران گفت: دیپلماسی مدیریت شهری و تعامل و ارتباط اعضای شورای شهر استان با سازمان شهرداری های کشور باید برقرار باشد تا بتوان بهتر برای رسیدن به اهداف برنامه ریزی کرد.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان شمالی درباره تعیین تکلیف وضعیف به کارگیری کارگران پسماند در شهرداری گفت: این اقدام بارمالی برای شهرداری ندارد و نباید در این باره نگرانی وجود داشته باشد.
قدرت رایزنی در استان با نهادهای بالادستی ضعیف است
عضو شورای اسلامی شهر بجنورد هم نبود ارتباط و تعامل اعضای این پارلمان محلی با تهران را حلقه مفقوده عنوان کرد و گفت: شورای شهر متصل به مدایران است این در حالی است که داشتن استقلال در مدیریت یکی از الزامات این شورا است.
سید محسن موسوی اظهار داشت: قدرت رایزنی در استان با نهادهای بالادستی ضعیف است و این امر سبب محرومیت و مهجور بودن این خطه از کشور شده است، باید ارتباط و تعامل با وزارت خانه ها بویژه راه و شهرسازی و وزارت کشور برقرار شود.
بلاتکلیفی ۱۲ ساله اجرای پایانه مسافربری
دیگر عضو شورای اسلامی شهر بجنورد هم در این نشست از بلاتکلیفی ساخت پایانه مسافربری مرکز استان انتقاد کرد گفت: بر اساس تفاهم با استانداری که در سال ۸۸ انجام شد، مقرر شد با واگذاری زمین به ساخت ساختمان استانداری، ساخت پایانه مسافربری هم همزمان اجرایی شود اما تاکنون این امر ابتر مانده است.
احمدرضا یزدانی اظهار داشت: ساخت پایانه مسافربری بجنورد با گذشت ۱۲ سال هنوز به نتیجه نرسیده است و اکنون به نوعی مالکیت زمین استانداری با شهرداری است.
وی با اشاره به بلاتکلیفی اجرای کارخانه کمپوست گفت: تعیین تکلیف اجرای این واحد تولیدی بر عهده وزارت کشور است، شهرداری اعتبار لازم برای اجرای این پروژه را ندارد و در این زمینه کمک دولت مورد نیاز است.
گلایه ها از دفن غیراصولی زباله در باباموسی
یزدانی با اشاره به اینکه وزارت کشور می تواند اعتبار برای اجرای این کارخانه را در اختیار شهرداری قرار دهد اظهار داشت: اکنون به علت نبود دفن گاه مناسب، زباله ها در کوه باباموسی دپو و به صورت غیراصولی دفن می شود البته این وضعیت باید خاتمه یابد.
وی گفت: به علت تکمیل نبودن ایستگاه میانی زباله، زباله ها در ایستگاهی در مکانی در نزدیکی مجموعه مسکونی گلستان شهر دپو می شود که بوی تعفن ناشی از آن سبب گلایه مردم این مجموعه مسکونی شده است.
این عضو شورای اسلامی شهر بجنورد با اشاره به طلب ۳۰۰ میلیارد تومانی شهرداری از دستگاه های اجرایی افزود: این رقم معادل بخش زیادی از بودجه شهرداری است که انتظار می رود با توجه استانداری، به شهرداری مرکز استان پرداخت شود.
مهدی معلم، دیگر عضو شورای اسلامی شهر بجنورد هم دفن زباله در کوه باباموسی را غیرمجاز عنوان کرد و گفت: دفن زباله ها در این مکان مجوز ندارد و البته مردم روستاهای علی آباد و باغچق و نیز ساکنان مجموعه گلستان شهر از بوی ناشی از دپوی زباله ها در این مکان گلایه مند هستند.
بجنورد مرکز استان خراسان شمالی در شمال شرق کشور است که ۲۱۰ هزار نفر جمعیت دارد.