اراک - ایرنا - مدیر عامل شرکت ماشین‌سازی اراک گفت: یکی از سه راکتور آیزوماکس واحد هیدروکراکینگ شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند برای نخستین بار در کشور، در این واحد مادر تخصصی تعمیر اساسی و در مدار تولید قرار گرفت.

جعفر صفری روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: این راکتور به ‌دلیل شکسته شدن یکی از پخش‌کننده‌های گاز سرد هیدروژن و ایجاد چهار ترک در بخش حساس نازل ورودی، از سرویس خارج شده بود که توسط مهندسان و تکنسین‌های شرکت ماشین سازی اراک تعمیر شد.

وی ادامه داد: با توجه به دما و فشار بالای کاری و حضور عوامل خطرناک مانند گاز هیدروژن، سولفید هیدروژن، همواره این راکتورها به‌عنوان یکی از حساس‌ترین تجهیزات پالایشگاه به ‌شمار می‌آیند بر همین اساس و پس از بروز مشکل در یکی از سه راکتور پالایشگاه امام خمینی(ره) شازند، برای تعمیر این تجهیز حساس مکاتباتی با شرکت های خارجی به عمل آمد که براساس روش پیشنهادی شرکت‌های خارجی باید یونیت مذکور تعطیل و راکتور از محل خارج شده و به کارگاه ساخت منتقل می‌گردید که این روش موجب تحمیل هزینه‌های سنگین برای پالایشگاه می‌شد.

وی ادامه داد: با اعلام آمادگی ماشین سازی اراک به‌ عنوان تنها شرکت صاحب صلاحیت داخلی برای اجرای این پروژه مهم و حساس، با تکیه بر تجارب علمی و عملی کارشناسان فنی و اجرایی خود و با اعتماد کارفرما، برای اولین بار در ایران اسلامی، تمامی روش‌ها و اسناد فنی بر اساس آخرین استاندارد های روز دنیا تدوین و پس از اخذ تایید فنی کارفرما با رعایت بالاترین الزامات فنی و مهندسی و ایمنی بدون تعطیلی یونیت و بدون خارج کردن راکتور از محل و در سخت ترین شرایط، تعمیرات با بالاترین کیفیت انجام شد.

مدیرعامل شرکت ماشین‌سازی اراک با بیان اینکه پس از تایید سلامت تجهیز با  تستهایNDT و هیدرو استاتیک، راکتور وارد فاز بهره برداری شد، اظهار داشت: همچنین برای اولین بار در کشور عملیات ذوب ریزی و ساخت قطعاتی از پروژه همانند فلنج و تست بلوک‌های این راکتور با آلیاژ و الزامات خاص در ماشین سازی اراک انجام شد.

صفری بیان کرد: این اقدام کم‌نظیر، سندی بر تکیه و توجه به توانمندی‌های علمی و فنی و تجارب ارزنده شرکت‌های داخلی به ویژه ماشین سازی اراک می‌تواند بسیاری از نیازهای فنی و صنعتی کشور را در بهترین زمان و  بالاترین کیفیت و بهینه ترین قیمت برآورده نماید.

ماشین سازی اراک با تولید ۵۲ نوع محصول متنوع در حوزه‌های صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، صنایع معدنی و فولاد، تاسیسات حرارتی و دیگ‌های بخار، ریخته‌گری آلیاژی و آهنگری، نیروگاه‌ها و انرژی های تجدید پذیر، پل، سازه‌های فلزی و تاسیسات بندری فعالیت می‌کند.

ماشین سازی اراک به‌منظور پشتیبانی از صنایع بنیادین و برآورده‌کردن نیازهای صنعتی کشور، در سال ۱۳۴۶ در زمینی به مساحت ۱۳۴ هکتار در شهر اراک تاسیس و در سال ۱۳۵۰ به عنوان نخستین صنعت سنگین کشور به بهره‌برداری رسید.

این واحد تولیدی، صنعتی در حوزه ساخت تجهیزات نفتی، مخازن بزرگ، سازه‌های فلزی، بویلرهای حرارتی، گلوله‌های سنگین فلزی، انواع پل، دکل‌ها و تولید شیرهای تخصصی فعالیت دارد.