رضا جهین روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با تصمیم شورای ادارای و با همکاری چهار اداره حفاظت محیط زیست، راهداری، امور آب و بهداشت و درمان پس از مهلت ۱۰ روزه تعیین شده برای صاحبان این دکه ها ، نسبت به جمع آوری آن از حاشیه سد اقدام شد.
وی ادامه داد: بیش از ۸۰ درصد مالکان این دکه ها به صورت داوطلبانه نسبت به درخواست مطالبه شهروندان در مدت زمان تعیین شده دکه های خود را جمع آوری و بقیه نیز با حضور شورای تامین برداشته شد.
رییس امور آب مهاباد اظهار داشت: وجود این عوامل در حاشیه سد مهاباد باعث آلودگی و پخش پسماند و زباله در اطراف و مخزن سد که منبع اصلی تامین آب شرب شهروندان به شمار می رود شده بود.
جهین اضافه کرد: در تلاش هستیم از طریق ساماندهی و همچنین استقرار دکه های جمع آوری شده در جایگاه مناسب و با رعایت پروتکل های بهداشتی زمینه فعالیت دوباره آنها را فراهم کنیم.
به گزارش ایرنا، اوایل ماه جاری شورای تامین مهاباد مهلت ۱۰ روزه ای برای جمع آوری دکههای حاشیه سد صادر کرده بود.
استقرار حدود ۳۵ دکه در اطراف حاشیه دریاچه سد مهاباد در محورهای مهاباد - سردشت و مهاباد - پسوه، موجب آلوده شدن مخزن سد شده و همچنین چهره این منطقه را با وجود زباله های انبوه نازیبا کرده است که این امر موجب اعتراض شهروندان طی یک سال گذشته شده بود.
سد مهاباد دارای ۱۹۷ میلیون متر مکعب ظرفیت اسمی و ۱۷۲ میلیون متر مکعب ظرفیت مفید است که علاوه بر تأمین آب شرب شهر، بیش از ۱۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان را نیز زیر پوشش قرار میدهد.
این سد که مهمترین مکان گردشگری این شهرستان به ویژه در روزهای تعطیل به شمار میرود در ضلع غربی این شهر احداث شده است و تنها یک کیلومتر با شهر فاصله دارد از اینرو نزدیکترین سد به مناطق مسکونی در جهان به شمار میآید.