سنندج- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: بر اساس آخرین اطلاعات بدست آمده، در حال حاضر بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ حلقه چاه آب عمیق غیرمجاز در حوزه آبخوان آب های زیرزمینی استان وجود دارد که باید مسدود شود.

آرش آریانژاد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این چاه ها در حوزه های آبخوان آب های زیرزمینی و  دشت ها حفاری شده است و اغلب بیش از ۱۰۰ متر عمق دارند و اولویت ما مسدود کردن این چاه ها در بازه زمانی بسیار محدود است.

وی اضافه کرد: حدود ۱۴ هزار حلقه چاه مجاز در استان وجود دارد که از این رقم  ۱۳ هزار حلقه آن با بیش از ۹۰ درصد مصرف، در بخش کشاورزی(با مصرف ۴۰۰ میلیون مترمکعب در سال)  حفر شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان یادآور شد: تاکنون هشت هزار حلقه چاه آب غیرمجاز نیمه عمیق (زیر ۲۰ متر) در استان شناسایی شده است که برداشت آب از این چاه ها لطمه چندان زیادی به سفره های زیر زمینی وارد نمی کند.

آریانژاد ادامه داد: در قالب طرح احیا و تعادل بخشی آب های زیرزمینی، تاکنون یک هزار و ۷۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در استان مسدود و با این کار ۱۶ میلیون مترمکعب آب به آبخوان ها برگشت داده شده است.

وی با اشاره به تدوین و ثبت سند سازگاری با کم آبی توسط وزارت نیرو، افزود: در قالب این طرح نیز سه هزار حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق مجاز در دشت های قروه، دهگلان و چاردولی به کنتورهای هوشمند آب و برق مجهز شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان اضافه کرد: طبق برنامه اعلام شده، قرار است امسال ۱۷۰ حلقه چاه غیرمجاز در استان مسدود شود که تاکنون ۲۶۵ حلقه پر شده و با این کار هفت میلیون متر مکعب آب به آبخوان ها برگشت داده شد.

آریانژاد به اقدامات حفاظتی در بخش آب اشاره کرد و گفت: از جمله اقدامات تاثیرگذار در راستای صیانت از منابع آب استان، اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی است که بخشی از اقدامات آن شامل انسداد و مسلوب المنفعه کردن چاه های غیرمجاز، نصب کنتورهای هوشمند و حجمی، استقرار و تقویت گروه های گشت و بازرسی، اجرای پروژه تغذیه مصنوعی و پخش سیلاب، برگزاری مستمر جلسات شورای حفاظت آب استان، ساماندهی شرکت‌های حفاری و اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در قالب اجرای طرح داناب و گسترش سواد آبی است.

استان کردستان دارای ۱۸ محدوده مطالعاتی (۹ محدوده آن اصلی و ۹ محدوده مشترک) و متوسط بارندگی سالانه ۴۵۵ میلی‌متر است.

کردستان دارای ۹ دشت است که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ دشت دیگر در جنوب استان واقع شده است،  دشت‌های قروه و دهگلان و چاردولی در شرق استان، جزو دشت‌های ممنوعه است.