به گزارش ایرنا؛ محمدرضا جانثاری روز سهشنبه در جلسه کارگروه راهبردی عفاف و حجاب گفت: عفت و حیا شاکله جامعه را حفظ میکند و در بیشتر مواقع صرفا به حجاب اشاره میشود این در حالی است که عفاف و حجاب هر دو باهم و جدانشدنی هستند.
وی افزود: چه در حوزه ایجابی و چه در حوزه سلبی باید عملگرا باشیم وگرنه مجموع این جلسات در خروجی موثر در بطن جامعه ندارد.
جانثاری ادامه داد: برای موضوع عفاف و حجاب چند نهاد دارای شرح وظیفه هستند و در این موضوع فعالیت میکنند و استانداری نیز بهعنوان دارالحکمه متولی این امر است.
وی تاکید کرد: در ابتدا باید بررسی کنیم که کسانی که در این حوزه متولی هستند، چگونه فعالیت میکنند و نباید این فعالیتها در نهادهای مختلف موازی هم صورت گیرد تا از اتلاف وقت نیز جلوگیری شود.
وی با اشاره به اهمیت فراهمسازی بستر عفاف و حجاب در خانواده، افزود: باید بررسی کنیم که متولی هرکدام از این اماکن مثل مراکز بهداشت و درمان، دانشگاه، مراسم مذهبی، صداوسیما، فروشگاهها وادارات چه کسانی هستند و مسوول این موضوع چه کسی است.
جانثاری با تاکید بر استفاده از خرد جمعی تصریح کرد: باید به این افراد مسوولیت داده شود و بستر انجام آن فراهم گردد تا بار این موضوع روی دوش نظام بهتنهایی نباشد.
وی اضافه کرد: در برخی ادارات ممکن است حجاب باشد اما عفت نباشد و در این شرایط مخاطب ما کارکنان آن اداره هستند و همچنین در هر فروشگاه اتحادیه مربوطه باید بر اجرای این قانون نظارت کند.
جانثاری افزود: هیچکس با گردشگری مخالف نیست اما شرایط آن مهم است و نهادهایی که متولی گردشگری هستند بدون داشتن زیرساخت نباید بستر ورود گردشگر را فراهم کنند.
وی با پیشنهاد تشکیل کارگروههای تخصصی با نهادهای مختلف افزود: میتوان از مسوولان دانشگاهها دعوت کرد و با بررسی راهکارها، به آنها جهت ظرفیتسازی کمک کرد.
وی افزود: در نظام جمهوری اسلامی ایران هرکسی که در فضایی مسوول میشود باید دنیا و آخرت مردم را باهم موردتوجه قرار دهد؛ در این موضوع برخوردها باید به حداقل برسد و در مقابل آن برنامهریزیها تقویت شود.
وی در پایان تصریح کرد: حتی اگر افرادی هستند که عقیده قلبی به این مسائل ندارند، در صورت فعالیت در این نظام باید مطیع باشند و هرگز از اجرای قانون کوتاهی نکنند.
از آمرین به معروف و ناهیان از منکر حمایت میشود
دبیر ستاد امربهمعروف و نهی از منکر اصفهان در حاشیه این کارگروه در گفتوگو با ایرنا، اظهار کرد: اگر مردم به شیوههایی که در شرع و اسلام در موضوع امربهمعروف و نهی از منکر توصیهشده است عمل کنند، هیچ اتفاقی برای آنها نمیافتد و اگر هم اتفاقی بیفتد ما طبق وظیفه شرعی و قانونی خود از آنها حمایت میکنیم.
وی با ابراز رضایت از برگزاری کارگروه راهبردی عفاف و حجاب افزود: در این جلسه اولین نکته حائز اهمیت نوع نگاه مثبت مسوولان و متولیان امر بود که هم ایجابی و هم سلبی است.
عبداللهی نژاد ادامه داد: مواردی که سالها از استانداری و دولت انتظار داشتیم که در این موضوع بیان شود امروز و در دولت سیزدهم محقق شده است.
وی افزود: مسائلی مانند تکریم ارباب رجوع و تسهیل در امور در کنار توجه به عفاف و حجاب موثر است و اگر در این موارد به کارمند ادارات مربوطه تذکری داده شود مردم نیز با این فضا همراهی خواهند کرد.
عبداللهی نژاد افزود: در این مرحله اگر مواردی هم باشد مردم مقصر نیستند و نگاه ما به شکل برخورد با آنها نیست و در صورت بروز تخطی باید با مسوولان برخورد شود.
در کارگروه راهبردهای حجاب و عفاف نمایندههایی از دانشگاه علومپزشکی، اداره تبلیغات اسلامی، صداوسیما، حوزه علمیه، بسیج، نیروی انتظامی و اداره کل ورزش و جوانان عضو هستند.
طبق مصوبه ۸۲۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی به هرکدام از نهادها شرح وظایف اختصاصی در حوزه عفاف و حجاب ابلاغشده است.