«وهب مختاران» روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اولویت سازمان آموزش فنی و حرفه ای در آموزش به روستاییان و مناطق محروم افزود: ارایه و توسعه این آموزش ها با هدف ایجاد اشتغال در روستاها از مهاجرت روستاییان و نیروهای مولد کار به سمت شهرها جلوگیری می کند.
وی با بیان اینکه این آموزش ها در قالب برگزاری ۱۳۰ حرفه مهارتی از سوی واحدهای ثابت و سیار روستایی و عشایری به صورت حضوری و مجازی در ۸۳ روستا به علاقه مندان ارائه شده است افزود: پرورش زنبورعسل، قارچ خوراکی، گیاهان دارویی، زعفران کاری، سرمه دوزی، خیاطی، قالی بافی و رایانه از رشته های آموزش داده شده به روستاییان همدان است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان همدان، اجرای دوره های آموزشی مهارت در روستاها را بر مبنای نیاز بازار کار و با توجه به شرایط اقلیمی هر منطقه برشمرد و افزود: آموزش و ارتقا مهارت روستاییان از عوامل مهم در تقویت و پایداری توسعه روستایی است.
مختاران خاطرنشان کرد: نیازهای منطقه ای روستاییان برای توسعه کسب و کارهای روستایی شناسایی و در اختیار برنامه ریزان آموزشی قرار گرفته است تا آنان نیز آموزش های مورد نیاز را با توجه به شرایط منطقه ای هر روستا تبیین و ارائه کنند.
به گفته وی توسعه آموزشهای روستایی یکی از شاخصهای موفقیت کشورها است که لازمه آن آموزش نیروی انسانی ماهر و کارآمد است.
اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان دارای ۲۲ مرکز آموزش دولتی و ۱۹۸ آموزشگاه خصوصی است.