تهران - ایرنا - قاره آمریکا با ثبت بیش از ۱۰۲ میلیون مورد ابتلا به ویروس کرونا و دو میلیون و ۴۰۰ هزار مورد مرگ‌ومیر ناشی از این بیماری، همزمان با شناسایی مواردی از ابتلا به گونه اومیکرون در ۱۸ کشور از این قاره پهناور، سال ۲۰۲۲ میلادی را آغاز کرد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، طبق آمار سازمان بهداشت پان آمِریکن، کووید-۱۹ تا روز دوشنبه ۱۰۲ میلیون و ۲۸۷ هزار و ۳۹۷ مورد ابتلا و دو میلیون و ۴۰۴ هزار و ۳۵۴ مورد فوت در این قاره بر جای گذاشته است.  

علاوه بر این، داده‌های ارائه شده نشان می‌دهد که اومیکرون در حال حاضر در ایالات متحده، کانادا، مکزیک، کاستاریکا، پاناما، کلمبیا، اکوادور، پرو، شیلی، آرژانتین، برزیل و ونزوئلا وجود دارد.

شیوع شدید ویروس کرونا در آمریکا همزمان با اینکه این کشور را در صدر کشورهای آسیب دیده جهان قرار داده است، تلاش‌ها برای بازگشت به وضعیت عادی در ابتدای سال جاری میلادی را بی نتیجه ساخت.

گسترش بیماری همه‌گیر تنها در پایتخت اقتصادی آمریکا، نیویورک، موجب افزایش آمار مبتلایان به سطوح بی سابقه (۸۵ هزار مورد ابتلا در شنبه گذشته) و افزایش چشمگیر موارد بستری شدن در بیمارستان‌ها (۹ هزار و ۵۰۰ مورد در روز دوشنبه) شده است که از «پیک زمستانی» سال ۲۰۲۱ فراتر رفته است.

این امر باعث شد تا بسیاری از شرکت‌ها  که در سال ۲۰۲۱، روال دورکاری را به صورت تدریجی کنار گذاشتند و امیدوار بودند تا در سال ۲۰۲۲ کاملا حذف شود، در هفته اخیر مجدد به آن بازگردند. به این ترتیب گلدمن ساکس، جی‌پی مورگان، سیتی گروپ و بانک آمریکا از جمله شرکت‌های آمریکایی هستند که به بازگشت کارکنان به دفاتر کار در ابتدای سال جاری میلادی «نه» گفتند.  

صنعت هوانوردی از دیگر بخش‌هایی است که تحت تاثیر توفان و برف، علاوه بر ویروس کرونا، شاهد لغو چهار هزار و ۳۴۷ پرواز در سطح جهان در روز دوشنبه بود که در این میان، دو هزار و ۷۹۰ پرواز از مبدا و یا به مقصد فرودگاه‌های آمریکا بود.

آزمایش کرونای مثبت لوید آستین وزیر دفاع آمریکا نیز اخبار هفته اخیر آمریکا را تکمیل کرد.  

در کنار آمریکا، خبرها از شیوع ویروس کرونا در برزیل نیز چندان دلگرم‌کننده نیست. مسئله هشدارآمیزتر اینکه برزیل شش مورد نخست فلورونا (ویروس ترکیبی کرونا و آنفلوانزا) را نیز تایید کرد.  

تا کنون حدود ۶۲۰ هزار نفر در این غول آمریکای جنوبی، قربانی بیماری همه‌گیر شده‌اند و حدود ۲۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر نیز به این ویروس مبتلا شده اند.

آرژانتین دیگر کشور منطقه است که برای جلوگیری از شیوع بیماری، دوباره به اعمال محدودیت‌ها روی آورده است. افزایش شیوع اومیکرون سبب شده تا انجام آزمایش تشخیصی، هم برای شهروندان و هم مسافران خارجی که که از طریق هوایی، زمینی و دریایی وارد این کشور می‌شوند، اجباری شود.

کسانی که از انجام آزمایش امتناع کنند، اجازه شرکت در رویدادهای جمعی یا اجتماعات عمومی در فضاهای بسته را نخواهند داشت.

موارد ابتلا در این کشور آمریکای جنوبی تا پایان دسامبر از مرز ۵۰ هزار نفر گذشت.  

ابتلای لیونل مسی کاپیتان تیم آرژانتین و مهاجم پاری سن ژرمن به ویروس کرونا سبب شد تا وی در آرژانتین، کشور زادگاهش باقی بماند و تا منفی شدن نتیجه آزمایش، اجازه برگشت به فرانسه را نداشته باشد.

آندرس مانوئل لوپز اوبرادور رئیس‌جمهوری مکزیک نیز با تایید افزایش موارد ابتلا به اومیکرون در این کشور گفت: ابتلا به این نوع جدید در حال افزایش است اما خوشبختانه هیچ افزایشی در میزان بستری شدن در بیمارستان‌ها وجود ندارد و مهمتر این که مورد فوتی هم وجود ندارد.

طبق اعلام رئیس دولت مکزیک، نخستین مورد ابتلا به اومیکرون در این کشور، ۳ دسامبر (۱۲ آذر) شناسایی شده و از آن تاریخ تا کنون شمار مبتلایان اومیکرون به ۴۰ مورد رسیده است.

طبق داده‌های ارائه شده، تا کنون نزدیک به چهار میلیون نفر در مکزیک به ویروس کرونا مبتلا شده و بیش از ۲۹۹ هزار نفر جان خود را از دست داده اند.

به دنبال گسترش ویروس کرونا در اکوادور، دولت این کشور نیز از کاهش ظرفیت حضور در سازمان‌های دولتی به ۵۰ درصد از امروز سه شنبه به منظور جلوگیری از شیوع بیماری خبر داد.