پرویز امیرنیا روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیشترین این خسارت ها را مربوط به کاهش راندمان تولید محصولات زراعی یا غیرقابل برداشت شدن آنها دانست.
وی اظهار داشت: در کشت پاییز امسال بیش از ۲۱ هزار هکتار به کشت گندم و جو دیم و بیش از ۲ هزار هکتار نیز به کشت آبی اختصاص یافته است.
مسوول امور باغبانی و زراعی جهادکشاورزی رازوجرگلان خراسان شمالی با اشاره به کاهش بارندگی ها در شهرستان، افزود: از این میزان کشت دیم گندم و جو، تنها ۱۵ هزار هکتار جوانه زدند.
امیرنیا همچنین با اشاره به کاهش تولید علوفه در شهرستان، گفت: بسیاری از کشاورزان این شهرستان نیز همانند دیگر شهرستان ها در تامین علوفه مورد نیاز دام های خود مشکل دارند و سعی شده با توزیع به موقع نهاده های دامی تا حدودی مشکل آنها رفع شود.
وی با بیان اینکه امسال۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان مرزی به کشت گیاهان دارویی اختصاص یافت، تصریح کرد: ترویج کشت گیاهان با توجه به کاهش بارندگی ها، رویکردی برای تغییر الگوی کشت در شهرستان است تا کشاورزان به تولید محصولات کم آب بر، ترغیب شوند.
براساس اظهارات اداره کل هواشناسی خراسان شمالی، ۷۸.۹ درصد از پهنه این استان ۲۸ هزار کیلومتر مربعی واقع در شمال شرق کشور درگیر خشکسالی است که شدت آن از خفیف تا بسیار شدید متفاوت است.
خشکسالی در شهرستان های اسفراین، بجنورد و راز و جرگلان بیش از ۹۰ درصد است که شدیدترین میزان خشکسالی را دارند.
خراسان شمالی دارای ۳۰۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان است که بیشتر این مساحت در شهرستان راز و جرگلان واقع است.
این شهرستان سه بخش و ۶ دهستان دارد و ۹۵ درصد جمعیت این منطقه روستایی هستند.