اسکندر رحیمی چهارشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا افزود: در تربیت بدنی و علوم ورزشی بهره مندی از تمام علوم مرتبط مانند علم تمرین، فیزیولوژی فعالیت بدنی، روانشناسی ورزشی، یادگیری حرکتی، بیومکانیک، تغذیه و.. به منظور کسب موفقیت از ضروریات است.
وی اضافه کرد: این کتاب حاصل بیش از ۳۵ سال تجربه تدریس درس تغذیه ورزشی در دانشگاهها بخصوص در دانشگاه دولتی شیراز و واحد علوم و تحقیقات فارس و چهار سال کار مداوم بر روی آن است.
مدیرکل اسبق ورزش و جوانان فارس ادامه داد: این کتاب را شاهین صالحی معاون کمیته آموزش و پژوهش فدراسیون پزشکی ورزشی و هادی عطارد رئیس دپارتمان تغذیه کمیته ملی المپیک بازبینی و تصحیح کرده اند.
رحیمی با بیان اینکه کتاب های متعددی در زمینه تغذیه ورزشی منتشر شده است و بسیار هم ارزشمند هستند، اظهار داشت: اما به علت ترجمه بودن و اجبار به رعایت اخلاق علمی در ترجمه مطالب عمدتا قابل استفاده توسط متخصصین است.
مسئول کمیته تغذیه هیات پزشکی ورزشی فارس بیان کرد: دراین کتاب سعی شده از واژهها و اصطلاحات و نیز غذاهای توصیه شده تا آنجا که مقدور است عمدتاً ایرانی باشنداستفاده شود تا برای همگان قابل فهم و درک باشد.
پیشکسوت والیبال فارس ادامه داد: موضوع دیگری که در این کتاب مورد توجه قرار گرفته ارائه رژیمهای غذایی متنوع و متعدد برای ورزشکاران بر اساس غذاهای ایرانی است تا هم در دسترس باشد و هم مادران ورزشکاران که بار تهیه غذا بخصوص برای ورزشکار نونهال و نوجوان خود را بر عهده دارند بتوانند از کتاب بهره ببرند.
یکی از علوم ضروری و تاثیر گذار تغذیه ورزشی است
این استاد دانشگاه با اظهار اینکه بدون تردیدیکی از علوم ضروری و تاثیر گذار تغذیه ورزشی است و غذا عامل بسیار مهم در تأمین سلامت موجودات زنده بشمار می رود، بیان داشت: کمبود یا ازدیاد مواد غذایی بر سلامتی کلی و حتی حیات انسان اثرگذاراست.
نویسنده این کتاب ادامه داد: درخصوص ورزشکاران به ویژه ورزشکاران نوجوان تغذیه و پیروی از رژیم غذائی متنوع و متناسب بسیار حیاتی است زیرا ورزشکاران به منظور تحمل فشار تمرین، پیشگیری از آسیب ها، حفظ سلامتی، تسریع در بازیافت و نهایتاً کارایی بیشتر و موفقیت در مسابقات نه تنها به انرژی بیشتر و کافی نیاز دارند بلکه نیازمند یک رژیم بسیار دقیق و صحیح طراحی شده حاوی مواد مغذی گوناگون هستند.
رحیمی گفت: تغذیه صحیح، متنوع، منظم و متناسب یکی از عوامل مهم در موفقیت ورزشکاران است و می تواند به بهبود رکوردها و موفقیت آنها کمک کند از این رو باید با رعایت برنامه غذایی صحیح ضمن افزایش شانس پیروزی ورزشکار، سلامتی، سرزنده ای و شادابی هم برای آنها به ارمغان بیاورد.
این استاد علوم تغذیه افزود: این کتاب مشتمل بر سه بخش و دوازده فصل است و بگونه ای طراحی شده است که مربیان، دانشجویان رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی و هم ورزشکاران بتوانند از آن به راحتی بهره مند شوند.