تهران- ایرنا- براساس آنچه که از وین به گوش می‌رسد، مذاکرات شکل جدی‌تری به خود گرفته است و هیئت‌ها با شتاب و سرعت بیشتری در مسیر تحقق توافقات حرکت می‌کنند.

به گزارش ایرنا، مذاکرات وین روز دوشنبه هفته جاری پس از یک وقفه کوتاه سه روزه در هتل کوبورگ رسماً از سر گرفته شد و علی باقری مذاکره‌کننده ارشد کشورمان  انریکه مورا هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک برجام با یکدیگر دیدار کردند. در این دیدار دو طرف در خصوص مسیر جلسات در روزهای آتی گفت‌وگوهایی انجام دادند. مذاکره کننده ارشدمان همچنین دیداری با نمایندگان سه کشور اروپایی عضو برجام داشت.

در حالی به گفته مقامات تهران، این مذاکرات از حالت شکلی خارج شده و مذاکره‌کنندگان به گفت‌وگو در مورد متن و محتوا رسیده‌اند که بنظر می‌رسد کشورهای اروپایی از مواضع و خواسته‌های حداکثری خود عقب‌نشینی کرده‌اند.

دور هشتم مذاکرات وین، دیروز نیز با برگزاری دیدارهای دو و چندجانبه میان هیأت‌های شرکت‌کننده در گفت‌وگوها ادامه یافت و چهار موضوع از جمله رفع تحریم‌ها، راستی‌آزمایی، تضمین‌ها و موضوعات هسته‌ای مورد بررسی قرار گرفت.

در ادامه دیدارهای صورت‌گرفته با طرف‌های غربی در روز دوشنبه، عصر دیروز (سه‌شنبه) هم جلسات جداگانه‌ای نیز میان علی باقری مذاکره‌کننده ارشد ایران با انریکه مورا معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا و همچنین مذاکره‌کنندگان ارشد چین و روسیه برگزار شد. همچنین مذاکره‌کنندگان ارشد سه کشور اروپایی در جلسه‌ای مشترک با رییس هیأت مذاکره‌کننده ایران دیدار و گفت‌گو کردند.

گفت‌وگوها قرار است امروز هم در سطوح و فرمت‌های مختلف ادامه یابد.

میخائیل اولیانوف مذاکره کننده ارشد روسیه با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: با آقای باقری رئیس هیئت ایرانی دیدار کردم. ما در مورد مسائل اصلی حل نشده که باید در جریان مذاکرات وین حل و فصل شوند، بحث کردیم.

وی همچنین در توئیت دیگری به دیدار با انریکه مورا هماهنگ کننده کمیسیون مشترک اشاره کرد و نوشت که دو طرف درباره آخرین وضعیت و امکان پیشرفت مذاکرات وین تبادل نظر کردند.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری یونهاپ روز سه شنبه گزارش داد که چوی چونگ کان معاون وزیر امور خارجه کره جنوبی امروز برای ملاقات با نمایندگان کشورهای حاضر در مذاکرات وین، عازم اتریش شده است.

تارنمای وزارت امور خارجه کره جنوبی نیز هدف از دیدار هیئت نمایندگی این کشور از وین را یافتن راه هایی برای حل مسائل مربوط به دارایی‌های مسدود شده ایران در کره در حاشیه مذاکرات برجام از طریق مشاوره با ایران و همچنین هماهنگی و تماس نزدیک با ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا و تروئیکای اروپایی شامل فرانسه، آلمان و انگلیس اعلام کرد.

به گزارش ایرنا از وین، برخی اخبار تایید نشده و شنیده‌ها حاکیست که هیات آمریکایی مستقر در وین به ریاست رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، ملاقات‌هایی را با نمایندگان برخی کشورها در ارتباط با روند مذاکرات وین برگزار کرده است.

گفته می‌شود که نماینده ویژه آمریکا دیروز (سه‌شنبه) با دیپلمات‌های عربستان سعودی در وین دیدار کرده است. طبق شنیده‌ها این دیدار در هتل ماریوت که عموما جلسات هیات آمریکایی با گروه ۱+۴ برگزار می‌شود صورت گرفت.  گفته می شود که نمایندگان سه کشور اروپایی نیز در این جلسه حضور داشتند.

در همین شنیده ها حاکی است «چوی جونگ-کان» معاون اول وزیر خارجه کره جنوبی هم با رابرت مالی امروز دیدار کرده که هدف از این دیدار، گفت‌وگو درباره مسئله بدهی نفتی سئول به ایران است که از سال ۲۰۱۸ و به بهانه تحریم های آمریکا به تهران پرداخت نشده است.

هنوز هیچ منبع رسمی شنیده های مذکور در خصوص دیدارهای امروز هیات آمریکایی را رسما تایید یا تکذیب نکرده است.

باقری چندی پیش در گفت وگو با خبرنگاران بیان داشت: هرچقدر طرف مقابل ما آمادگی جدی‌تری برای لغو تحریم‌ها داشته باشد و اراده جدی تری برای پذیرش سازوکارهای مد نظر جمهوری اسلامی ایران در لغو تحریم‌ها داشته باشد  به ویژه در دو موضوع راستی آزمایی و تضمین در مدت زمان کوتاه‌تری می‌توانیم به توافق دست پیدا کنیم.

براساس اظهاراتی که از وین شنیده می‌شود، همه مذاکره‌کنندگان از پیشرفت‌ در گفت‌وگوها ابراز رضایت می‌کنند و معتقدند که مذاکرات در مسیری سازنده پیش می‌رود و همگی به دنبال دست‌یابی به یک توافق خوب در کوتاهترین زمان ممکن هستند.

این درحالیست که مذاکره کننده ارشد روسیه هم در گفت‌وگویی خاطر نشان کرد که تحریم های آمریکا علیه ایران همچنان مانعی در مذاکرات است. وی افزود: ما در مذاکرات وین باید بر مساله رفع تحریم های آمریکا متمرکز باشیم.

البته پیشرفت در مذاکرات منوط به جدیت طرف‌های مقابل در عرصه مذاکرات است. طرف‌ها باید تعهد خود را به توافقات نشان بدهند. طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران به خاطر بدعهدی‌های آمریکا و بی‌عملی اروپا در گذشته، اطمینان پیدا کند که دوباره نقض عهدی از سوی هیچ طرفی سرنخواهد زد.