تهران- ایرنا- رییس فدراسیون ورزش‌های همگانی گفت: با برگزاری کمپین‌های ملی به مدت چهار تا هشت سال می‌توانیم شاهد کاهش کم‌تحرکی و توسعه ورزش همگانی به شکل پایدار برای اصلاح وضعیت سلامت جامعه باشیم.

افشین ملایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ورزشی ایرنا، اظهار داشت: روز گذشته به مناسبت سالگرد شهادت سهپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی مراسم گلریزانی در فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای برگزار شد که فدراسیون‌های دیگر از جمله ورزش‌های همگانی در برپایی این مراسم سهیم بودند.

وی افزود: جمعه هفته گذشته نیز مراسم پیاده‌روی را به مناسبت بزرگداشت شهید حاج قاسم سلیمانی با حضور سیدحمید سجادی وزیر ورزش و جوانان و روسای فدراسیون‌ها به نحو مطلوب برگزار کردیم. در واقع هشت برنامه محوری برای بزرگداشت شهید حاج قاسم سلیمانی برای هر فدراسیون در نظر گرفته شد که ما هم در آن مشارکت داشتیم.

رییس فدراسیون ورزش‌های همگانی عنوان کرد: تا پایان سال چند لیگ را در رشته‌های مختلف برگزار می‌کنیم و سال آینده ۱۶ رویداد ملی، استانی، شهرستانی و محله‌ای را برپا خواهیم کرد. در کنار آن در ارتباط با تقاضای دستگاه‌های متولی اقشار جمعیت، تامین نیازهای آموزشی را برای توسعه ورزش همگانی و توانمندسازی فعالیت‌های مکمل انجام خواهیم داد.

وی اضافه کرد: این برنامه‌ها سال آینده براساس تفاهم‌نامه با مدیریت اقشار جامعه با اجرا گذاشته خواهد شد، چرا که ورزش همگانی و کم‌تحرکی یک امر ملی است و می‌توانیم با کاهش کرونا در سال آینده رویدادهای ملی ورزش همگانی را با تعامل و همکاری مدیران ورزشی و اقشار جمعیتی با کیفیت خوبی برگزار کنیم.

ملایی یادآور شد: به طور قطع چون این برنامه‌ها با مشارکت اقشار مختلف در سطح محله‌ها و به صورت لیگ برگزار می‌شود، اقشار جمعیتی را در یک فاصله زمانی قابل قبول درگیر فعالیت ورزشی خواهد کرد. هر چقدر که فعالیت‌های ورزشی به صورت منظم برگزار شود در بهبود شرایط زیستی مردم اثر مثبتی بیشتری خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: آمار نشان دهنده افزایش کم‌تحرکی است، اما کم‌تحرکی یک بحث فرابخشی است و تا زمانی که اقشار جمعیتی در دستگاه‌هایی مانند آموزش و پرورش، وزارت علوم، وزارت کار، شهرداری و نیروهای مسلح با برنامه‌های سازمانی ما، فعالیت قابل توجهی را با هدف کم‌تحرکی نداشته باشند، کم‌تحرکی کاهش نمی‌یابد. عملا باید از رویکرد علمی‌تری استفاده کنیم و کم‌تحرکی را به عنوان موضوع ملی و نیاز علمی به سمت تعامل با دستگاه‌ها ببریم و با برگزاری کمپین‌های ملی به مدت چهار تا هشت سال می‌توانیم شاهد کاهش کم‌تحریکی و توسعه ورزش همگانی به شکل پایدار برای اصلاح وضعیت سلامت جامعه باشیم.