کرمانشاه- ایرنا- نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه گفت: تغییر شرایط آب و هوایی استان در توسعه باغات و اراضی دیم و آبی باید در برنامه‌ریزی‌ها مدنظر باشد و مدیریت مزارع براساس الگوهای روز صورت بگیرد.

به گزارش ایرنا، آیت الله «مصطفی علما» عصر چهارشنبه در دیدار «شهریار قاسمی» سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه افزود: می بایست باتوجه به خشکسالی های اخیر و سطح زیرکشت اراضی دیم استان، برنامه هایی مدون را برای مدیریت اراضی زراعی دیم برنامه ریزی کرد و معیشت کشاورزان دیم کار را تامین نمود.

امام جمعه کرمانشاه سپس به برنامه ریزی برای کشت محصولات مختلف در اراضی مستعد استان اعم از باغی و زراعی اشاره کرد و گفت: مدیران مجموعه جهاد کشاورزی باید در اراضی مستعد توسعه باغات و کشت زعفران و زیتون را باتوجه به مصرف کم آب در این محصولات عملیاتی نمایند.

در این دیدار سرپرست سازمان جهاد کشاورزی و معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گزارشی از آخرین وضعیت کشاورزی استان ارایه کردند.

کرمانشاه قطب کشاورزی غرب کشور

به گزارش ایرنا؛ کشاورزی محور توسعه پایدار کرمانشاه و یکی از بخش‌های مهم این استان مرزی و چهارفصل است که با تولید بیش از چهار میلیون و ۵۷۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی علاوه بر تامین نیازهای غذایی داخل استان، بخش زیادی از نیازهای کشور را نیز تامین و تضمین می‌کند.

کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استان‌های مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب می‌شود به طوریکه ۷۰ درصد مساحت استان را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

همچنین بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید می‌شود.

داشتن ۱۱ اقلیم آب و هوایی، بارش های ۲ برابری نسبت به میانگین کشوری، چهار فصل بودن و تولید بیش از ۹۸ درصد محصولات زراعی و باغی در استان از جمله ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بخش کشاورزی استان کرمانشاه است که از این ظرفیت برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی استان استفاده کرد.

از مجموع جمعیت استان حدود ۱۲۵ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می‌کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می‌کنند.