جعفر مردانی روز چهارشنبه در نشست ستاد ساماندهی امور جوانان چهارمحال و بختیاری افزود: کاهش میزان ازدواج، تغییر در سن ازدواج، افزایش درصد طلاق و پایین آمدن تمایل زوجین به فرزندآوری اثرات مستقیمی در تغییر ساختار جمعیتی به دنبال دارد که میتوان با راهاندازی مراکز مشاوره قبل، حین و بعد ازدواج و ارتقای مهارتهای زندگی زوجین با همکاری اداره ورزش و جوانان و مرکز بهداشت در حد امکان از پیامدهای منفی این تغییر پیشگیری کرد.
وی به بررسی جذب اعتبارات ملی و استانی برای راهاندازی مراکز مشاوره در استان اشاره و تصریح کرد: علاوه بر این موضوع، لازم است به منظور اجرای هر چه بهتر طرح جامع توانمندسازی و تحکیم بنیان خانواده که با همکاری معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان در قالب ۹ گام تدوین شده است نیز برنامهریزیهای مطلوبتری به منظور اختصاص اعتبارات موردنیاز صورت بگیرد.
مردانی در ادامه با تاکید بر لزوم تشکیل کمیته صیانت از خانواده زیرمجموعه شورای راهبردی جمعیت با همکاری دانشگاه علوم پزشکی در استان یادآور شد: اداره کل بهزیستی استان نیز به منظور ارائه تحلیل علل طلاق و چگونگی اتخاذ راهکارهای پیشگیرانه در این مورد، هر چه سریعتر برنامه مشخصی را تدوین و در نشست بعدی ستاد ساماندهی امور جوانان برای اعضا بیان کند.
علل محدود بودن شعب بانکی در سامانه ثبتنام وام ازدواج برای متقاضیان چهارمحال و بختیاری بررسی شود
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری به محدود بودن امکان انتخاب بانک عامل در سامانه ثبتنام وام ازدواج برای متقاضیان این تسهیلات در استان نیز اشاره کرد و گفت: تعیین تنها چند بانک عامل که برخی از آنها نیز در شهرستانها شعبهای ندارند، موجب نارضایتی متقاضیان شده است و لازم است علاوه بر بررسی علل این موضوع، شورای هماهنگی بانکها نیز در نشستهای ستاد ساماندهی امور جوانان حضور یابد و پاسخگو باشد.
مردانی متفاوت بودن شرایط پرداخت وام ازدواج در هر یک از بانکهای عامل را از دیگر موارد قابل تامل در این رابطه دانست و افزود: در شرایطی که قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب شده است، تسهیل در امر ازدواج باید در اولویتهای کاری دستگاههای متولی قرار گیرد.
وی ضرورت تکمیل خانه جوان استان را نیز یادآور شد و تصریح کرد: این فضای فرهنگی اجتماعی هماکنون با پیشرفت ۹۵ درصدی نیازمند تجهیز و آمادهسازی است و در صورت امکان تلاش خواهد شد برای جذب اعتبار موردنیاز به عنوان یکی از طرحهای نیمهتمام در سفر رییسجمهور ارائه شود.
مسوولان دستگاههای اجرایی پاسخگوی مطالبات جوانان در حوزه اشتغال و مسکن باشند
مردانی از نهادها و تشکلهای فعال حوزه جوانان خواست با جمعبندی مشکلات جوانان استان، مسائل مربوطه را در نشستی با استاندار مطرح کنند و ادامه داد: در این نشست از تمامی مسوولان مرتبط با بحث اشتغال و مسکن دعوت خواهد شد تا پاسخگوی دغدغههای جوانان باشند.
وی همچنین برگزاری مداوم نشست ستاد ساماندهی امور جوانان چهارمحال و بختیاری را متذکر شد و گفت: در بیش از هفت ماه گذشته این نشست در استان برگزار نشده است که پیشنهاد میشود در جلسات بعدی ستاد با دعوت از وزیر ورزش و جوانان و معاونان این وزارتخانه، تصمیمات مهمی در راستای حل مشکلات جوانان استان اتخاذ شود.
مردانی در بخش دیگری از سخنان خود از ازدواج به عنوان یکی از مهمترین پدیدههای اجتماعی یاد کرد و اظهار داشت: مقام معظم رهبری نیز بارها در خصوص ازدواج آگاهانه، پایدار و آسان تاکیداتی را بیان نمودند از این رو باید روشهایی را برای تسهیل امر ازدواج به جوانان ارائه کرد و برای فرهنگسازی، توانمندسازی و تسهیل گری در این رابطه اقدام موثر انجام داد.
معاون استاندار چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه جوانان سرمایههای اجتماعی کشور به شمار میروند که همواره باید مورد حمایت دولتمردان و مسوولان قرار گیرند، یادآور شد: جوانان در طول استقرار نظام جمهوری اسلامی و به ویژه در دوران دفاع مقدس ثابت کردند که با تکیه به آنها میتوان راه رشد و تعالی کشور را به خوبی پیمود و در این برهه نیز باید برای استفاده از ظرفیتها و توانمندی جوانان برنامهریزی کرد.
به گزارش ایرنا، در نشست ستاد ساماندهی امور جوانان چهارمحال و بختیاری، علاوه بر ارائه گزارشی از آمار مربوط به ازدواج و طلاق، برخی مسائل و چالشهای پیش روی جوانان استان نیز مطرح و بررسی شد.