شهرکرد - ایرنا - معاون فرهنگی و امور جوانان چهارمحال و بختیاری گفت: ۱۲ هزار و ۶ نفر متقاضی وام ازدواج بودند که ۱۱ هزار و ۶۵ نفر از آنان موفق به دریافت تسهیلات مورد نظر شدند.

طهماسب شیروانی روز چهارشنبه در نشست ستاد ساماندهی امور جوانان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه افزایش میانگین سن طلاق نیز از دیگر آمارهای قابل توجه در استان به شمار می‌رود، افزود: بیش از نیمی از طلاق‌ها در بازه یک تا پنج سال نخست ازدواج رخ می‌دهد که عمده دلایل آن نیز به آماده نبودن زوجین از لحاظ ذهنی برای پذیرش تعهد زندگی مشترک باز می‌گردد.

وی گفت:از سال ۹۵ تا پایان ۶ماهه نخست سال‌جاری، ۲ سال بر میانگین سن ازدواج در استان افزوده شده است به طوری که این میانگین در سال ۹۵ معادل ۲۵.۳۲ بود و در سال جاری این رقم به ۲۷.۵ افزایش یافت.

 شیروانی به انجام مطالعات پژوهشی با همکاری دانشگاه شهرکرد برای بررسی علل وقوع طلاق در چهارمحال و بختیاری اشاره کرد و یادآور شد: نهادها و سازمان‌ها مردم نهاد زیر مجموعه اداره ورزش و جوانان برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه والدین و زوجین پیش از ازدواج را در دستور کار دارند.

احساس نیاز به فراگیری مهارت‌های زندگی باید بین افراد جامعه ایجاد شود

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری چهارمحال و بختیاری نیز گفت: اجرای طرح جامع توانمندسازی و تحکیم بنیان خانواده از سال ۹۳ برای نخستین بار در استان آغاز شد اما با وجود اثرات مطلوب آن در گذشته، در حال حاضر این طرح به معضل آماری دچار شده و کارکرد آن به دلیل مشکلات اعتباری کاهش یافته است.

سید محمد موسوی با بیان اینکه استفاده از استادان برجسته حوزه روانشناسی در دوره‌های مشاوره ازدواج نیاز به هزینه‌های بالایی دارد، افزود: متاسفانه تعداد بسیاری از زوجین تمایل چندانی به استفاده از خدمات مشاوره قبل، حین و بعد ازدواج ندارند و هزینه‌ای نیز برای آن در نظر نمی‌گیرند که لازم است به نوعی برای این موضوع فرهنگ‌سازی شود و اعتبار، امکانات و اراده کافی برای توسعه این گونه آموزش‌ها نیز مهیا شود.

موسوی همچنین بحث ناباروری را در شکل‌گیری مشکلات عاطفی خانواده‌ها و بروز طلاق مهم دانست و اظهار داشت: در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت درباره هزینه‌های درمان ناباروری مباحثی عنوان شده است اما در خصوص پیشگیری از ابتلا به ناباروری نیز لازم است راهکارهای علمی و آموزشی اتخاذ شود.

تثبیت الگوی خانواده سنتی و اصیل نیازمند تسهیل‌گری واقعی در امر ازدواج است

مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با اشاره به ضرورت رفع موانع مختلف در امر ازدواج و افزایش مطلوبیت آن در راستای تداوم بنیان خانواده، گفت: تسهیل‌گری واقعی در امر ازدواج و معرفی الگوهای موفق، جذاب و آسان می‌تواند به تثبیت الگوی خانواده سنتی و اصیل منجر شود.

شهرام مقدس افزود: در شرایط فعلی کارکردهای خانواده تحت فشارهای مختلفی قرار گرفته است که به مطلوبیت آن نیز آسیب می‌زند و افراد را از تشکیل خانواده منصرف می‌کند.

وی با ضروری دانستن اقدام برای رفع موانع ازدواج و حفظ کارکردهای خانواده در جامعه تصریح کرد: با این اقدامات می‌توان استحکام خانواده و گرایش به تشکیل خانواده را نیز تقویت کرد.

مقدس از تمامی دستگاه‌های اجرایی که ماموریت آن‌ها به‌گونه‌ای با خانواده در ارتباط است خواست زمینه‌های فعالیت خود را تحلیل کرده و با توصیف دقیق وضعیت موجود، برنامه‌های متناسب با حفظ بنیان خانواده بر اساس ارزش‌های فرهنگی جامعه را تدوین کنند.

مقدمات راه‌اندازی خانه جوان شهرستان بروجن فراهم می‌شود

فرماندار شهرستان بروجن به عنوان یکی دیگر از حاضران در این برنامه با اشاره به اینکه امکان تامین زمین برای ساخت خانه جوان در این شهرستان وجود دارد، گفت: تا زمان مهیا شدن شرایط ساخت این مکان با توجه به اعتبار ۵۰۰ میلیون ریالی اختصاص یافته برای این موضوع تلاش می‌شود با همکاری اداره ورزش و جوانان، خانه جوان بروجن در مکانی استیجاری راه‌اندازی شود.

مسعود ملکی افزود: اماکن ورزشی بسیاری در شهرستان بروجن وجود دارد که با توجه به کمبود نیرو در اداره ورزش و جوانان شهرستان لازم است از ظرفیت بخش خصوصی برای فعال کردن این اماکن استفاده شود.

وی با بیان اینکه مجموعه ورزشی تختی شهر بروجن قابلیت تبدیل شدن به اردوگاه تیم‌های ملی را دارد، تصریح کرد: حمایت مالی از ورزشکاران به ویژه افراد راه یافته به تیم‌های ملی از جمله دغدغه‌های جوانان این شهرستان است.

ملکی به پیگیری‌های انجام شده برای تسهیل در اشتغال و ازدواج و برخورداری از مسکن در حوزه جوانان اشاره کرد و یادآور شد: توسعه اماکن ورزشی و استفاده مطلوب از آن‌ها موجب نشاط و شادابی بین جوانان می‌شود و آسیب‌های اجتماعی را نیز کاهش می‌دهد.

ناباروری ثانویه در بانوان یکی از مشکلات جدی در چهارمحال و بختیاری است

مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری در ادامه نشست ستاد ساماندهی امور جوانان استان با بیان اینکه زوج‌های جوان در دوره‌های آموزشی پیش از ازدواج چندان از مباحث روانشناسی استقبال نمی‌کنند، افزود: این در حالی است که ۸۴ درصد از زوجینی که قصد طلاق دارند با دریافت مشاوره از طلاق منصرف می‌شوند و به سازش می‌رسند که این موضوع نشان‌دهنده اهمیت آموزش‌های روانشناسی برای زوجین است.

نرگس عسگری یادآور شد: ناآشنایی جوانان با مهارت‌های زندگی مشکلی فراگیر است که باید با برگزاری دوره‌های آموزشی قبل، حین و بعد ازدواج برای ارتقای این مهارت‌ها میان آنان اقدام کرد.

مشوق‌ها برای حمایت از کارآفرینی جوانان استان در نظر گرفته شود

دبیر مجمع تشکل‌های جوانان چهارمحال و بختیاری به بروز خشکسالی‌ها در استان و از بین رفتن فرصت‌های اشتغال در بخش دامپروری و کشاورزی اشاره کرد و گفت: بسیاری از جوانان در تلاش هستند با وجود این مشکلات طرح‌ها و برنامه‌های اشتغال‌زایی خود را به سرانجام برسانند اما طولانی بودن روند اداری آنان را از ادامه فعالیت نا امید کرده است.

هادی زمانی با بیان اینکه به جای ایجاد مانع لازم است مشوق‌ها برای حمایت از کارآفرینی جوانان لحاظ شود، افزود: ایجاد شهرک‌ها و قطب‌های دامپروری در مناطق مختلف،گازرسانی به منظور ایجاد گلخانه، توسعه صنعت گردشگری و توجه به صنایع‌دستی فرصت‌هایی است که می‌تواند تا حدود بسیاری مشکل بیکاری در استان را کاهش دهد.

وی همچنین تصریح کرد: در سال‌های ۸۹ تا ۹۳ شهر شهرکرد از نظر قیمت مسکن و زمین از جمله ارزان‌ترین شهرهای کشور محسوب می‌شد اما در سال گذشته این شهر در کنار تهران به عنوان یکی از گران‌ترین شهرها در این زمینه شناخته شد که یکی از علل آن به بازنگری نشدن طرح‌های جامع شهری باز می‌گردد.

زمانی نبود آمار صحیح از معاملات املاک در استان را در افزایش قیمت مسکن در استان مهم دانست و یادآور شد: با توجه به دغدغه جوانان برای تامین مسکن لازم است تدابیر ویژه‌ای در این راستا اندیشیده شود تا از مهاجرت و بروز آسیب‌های اجتماعی نیز جلوگیری شود.

وی همچنین بهره‌برداری از خانه جوان استان را یکی دیگر از نیازهای جوانان استان بیان کرد و افزود: امید می‌رود با هدف‌گذاری وزارت ورزش و جوانان برای ایجاد ۱۱۰ خانه جوان در کشور تا پایان سال ۱۴۰۱، تعداد خانه‌های جوان چهارمحال و بختیاری نیز افزایش یابد.

به گزارش ایرنا، در نشست ستاد ساماندهی امور جوانان چهارمحال و بختیاری، علاوه بر ارائه گزارشی از آمار مربوط به ازدواج و طلاق، برخی مسائل و چالش‌های پیش روی جوانان استان نیز مطرح و بررسی شد.