تهران-ایرنا- رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در قم، گفت: مرحوم علامه مصباح یزدی با همه توان در شهرهای مختلف، مجامع دانشگاهی و حوزوی حضور می‌یافت و با جهاد روشنگری، جلوی تهاجم فرهنگی را گرفت و نگذاشت فرهنگ غربی بر جامعه ما استیلا یابد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام محمود رجبی در پیش خطبه نماز جمعه امروز -۱۷ دی ماه - که در مصلی امام خمینی(ره) تهران برگزار شد، با اشاره به نخستین سالگرد رحلت علامه مصباح یزدی به چند ویژگی این مجتهد اشاره کرد و اظهار داشت: مرحوم علامه مصباح یزدی شخصیتی داشت که در ابعاد مختلف الگوی جامعه بود. انجام وظیفه الهی، نخستین ویژگی این مجتهد محسوب می شود. او مطیع فرمان مولای خود بود و در طول فعالیت‌های فردی، تدریس، نوشتن آثار، نهادسازی و کادرسازی برای نظام در اندیشه وظایف الهی خود بود. وقتی وظیفه خود را دقیق تشخیص می داد با همه توان برای انجام آن اقدام می کرد.

وی با اشاره به نقش مرحوم آیت‌الله مصباح یزدی در مبارزه با تهاجم فرهنگی، گفت: آیت مصباح یزدی در برابر تهاجمی که به فرهنگ دینی، ارزش های انقلابی، رهنمودهای امام راحل و مقام معظم رهبری صورت می گرفت، حساس بود و در این راه همه وجود خود را وقف کرده بود. در دورانی که مقام معظم رهبری از تهاجم فرهنگی به عنوان شبیخون و ناتوی فرهنگی سخن می گفتند، علامه مصباح یزدی با همه توان در شهرهای مختلف، مجامع دانشگاهی و حوزوی حضور می یافت و با جهاد روشنگری، جلوی این تهاجم را گرفت و نگذاشت فرهنگ غربی بر جامعه ما استیلا یابد.

رجبی درباره خصیصه ولایتمداری آیت‌الله مصباح یزدی، خاطرنشان کرد: این مجتهد فقید، نظریه ولایت فقیه را فراتر از یک نظریه می دانست و بر این باور بود ولایت فقیه، اصل اساسی اسلام و تداوم امامت امام معصوم است. آیت‌الله مصباح یزدی، ولایت فقیه را نائب امام زمان(عج) می دانست و معتقد بود از آنچه که مقام معظم رهبری می‌فرمایند، باید تبعیت کنیم.

رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به ویژگی دیگر مرحوم آیت‌الله مصباح یزدی، ادامه داد: این مجتهد عالیقدر به کار جمعی، همفکری، اتحاد بر محور حق و امام اعتقاد داشت. قبل از انقلاب به فکر کادرسازی برای جامعه اسلامی افتاد و نهادسازی او در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در بنیاد فرهنگی باقر العلوم با این ایده بود که جامعه ما نیاز به روحانیونی کارآمد دارد تا پاسخگوی نیازهای فکری و فرهنگی جامعه باشد؛ از سوی دیگر در برابر تهاجم دشمنان بایستد و جامعه را هدایت کند.

رجبی درباره شاگردانی که در مکتب این مجتهد فقید تربیت شدند، یادآور شد: آیت الله مصباح یزدی شاگردانی تربیت کرد که مقام معظم رهبری درباره آنها فرمودند شاگردان آیت الله مصباح حرف برای گفتن دارند. این مجتهد در کنار آن شاگردان روحانی، جمع زیادی از توده دانشجویان و سایر اقشار را برای نظام اسلامی کادرسازی کرد. مقام معظم رهبری همچنین طرح ولایت علامه مصباح یزدی را طرحی بنیانی توصیف کردند.

به گفته وی، دشمنان گفته بودند علامه مصباح یزدی برای گام دوم انقلاب هم نیرو تربیت کرده است؛ دشمن به درستی متوجه این امر شده بود و دشمنان خارجی و داخلی در حد توان علیه این علامه مجتهد تهاجم ایجاد کردند.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام رجبی از شاگردان و ملازمان قدیمی آیت الله مصباح یزدی و هم اکنون عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه است؛ وی پیش از این، قائم مقام مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) بود.

آیت الله محمد تقی مصباح یزدی، رییس فقید موسسه آموزشی پژوهشی امام (ره) ۱۲ دی ماه سال ۹۹  دعوت حق را لبیک گفت.