بیرجند - ایرنا - مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی گفت: ۷۲ درصد زوج‌های متقاضی وام ازدواج در این استان از ابتدای امسال تا پایان آذرماه این تسهیلات را دریافت کردند.

حسن عزیزی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این مدت ۱۴ هزار و ۴۷۳ نفر در استان خراسان جنوبی متقاضی دریافت وام ازدواج بوده‌اند که از این تعداد ۱۰ هزار و ۳۷۳ نفر موفق به دریافت تسهیلات شده‌اند.

وی بیان کرد: مجموع مبلغ وام اعطایی به متقاضیان، ۹۴۴ میلیارد و ۷۲۴ میلیون تومان بوده که جوانان خراسان جنوبی ۱.۳۹ درصد تسهیلات وام ازدواج کشور را جذب کردند.

عزیزی ادامه داد: چهار هزار و ۵۱۹ نفر نیز در صف انتظار دریافت وام ازدواج خود هستند و در خصوص وام ازدواج به صورت مستمر آمارهای مربوط از بانک‌ها اخذ و روند پرداخت تسهیلات به جوانان به‌طور مداوم رصد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه میزان تسهیلات پرداختی برای هر یک از زوجین سال گذشته ۵۰ میلیون تومان بود که این رقم در سال جاری به ۷۰ میلیون تومان افزایش یافت و برای خانواده جانبازان و ایثارگران ۲ برابر تعیین شده است، اضافه کرد: چنانچه داماد کمتر از ۲۵ سال و عروس هم کمتر از ۲۳ سال سن داشته باشند به هر یک از آنها به جای ۷۰ میلیون تومان، ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات ازدواج تعلق می‌گیرد.

مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی اظهار داشت: در خصوص استفاده از ظرفیت خیرین در حوزه ازدواج، نشست‌های جداگانه با خیرین استانی برای سوق دادن و ورود به عرصه ازدواج و جلب مشارکت در این زمینه برگزار شده و ارسال دستورالعمل راه‌اندازی مجمع خیرین ازدواج هم به تمامی شهرستان‌ها ارسال شده که در حال حاضر شهرستان بیرجند مجمع خیرین را فعال کرده است.

عزیزی از تولید محتوای سمعی و بصری در حوزه ازدواج توسط سمن‌ها در سال جاری خبر داد و گفت: با هدف ایجاد انگیزه در تولید­کنندگان محصولات فرهنگی چند رسانه‌ای در استان­ و تدوین محتوای آموزشی و فرهنگی مناسب در فضای مجازی در راستای افزایش آگاهی و بصیرت‌دهی به جوانان، زوجین جوان و خانواده‌ها، فراخوان حمایت از تولیدات فرهنگی و رسانه‌ای منتشر شده است.

وی افزود: این تولیدات در قالب موشن‌گرافی، اینفوگرافی، کاریکاتور، پوستر و کتابچه دیجیتالی در موضوعات ازدواج، خانواده و آسیب‌های اجتماعی مرتبط با مسائل روز جوانان، ازدواج و خانواده، کنترل و کاهش طلاق، فرزندآوری و افزایش جمعیت، عفاف در خانواده، فرهنگ‌­سازی مشاوره ازدواج و خانواده، سبک زندگی، سلامت، آسیب­‌های فضای مجازی منتشر شده که توسط برخی سمن‌های تولیدات خوبی انجام شده است.

وی یادآور شد: با توجه به این امر مجوز فعالیت‌های مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده در راستای ترویج فرهنگ مشاوره ازدواج و ایجاد زمینه اشتغال پایدار برای دانش‌آموختگان رشته مشاوره و روان‌شناسی و رشته‌های مرتبط صادر می‌شود.

مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی اظهار داشت: در خراسان جنوبی ۲ مرکز تخصصی حوزه ازدواج و خانواده در مرکز استان متشکل از روانشناسان، مشاوران متخصص و متعهد و مشاور دینی به جوانان و خانواده‌ها در خصوص یادگیری مهارت‌های زندگی مشترک، توانمندی در زندگی، پیشگیری از طلاق و مشاوره‌های پیش از طلاق به نام‌های نسیم شرق و مشکات به ثبت رسیده که در سال جاری ۹۳۴ نفر از این مراکز مشاوره گرفتند.

وی در خصوص اقدامات این اداره کل درباره آموزش‌های قبل از ازدواج هم افزود: با هدف نهادینه­‌سازی آموزش پیش از ازدواج به عنوان یک اقدام پیشگیرانه در بروز آسیب­‌های اجتماعی به ویژه طلاق، افزایش دانش و بینش جوانان در آستانه ازدواج در امر انتخاب همسر مناسب و کمک به فرآیند تصمیم­‌گیری جوانان در آستانه ازدواج، کارگاه‌های آموزشی در تمامی شهرستان‌ها برگزار شده است.

عزیزی ادامه داد: با توجه به شرایط کنونی و شیوع ویروس کرونا، برگزاری کارگاه‌ها به صورت حضوری و غیرحضوری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و با تعداد حداقل شرکت کنندگان (۲۰ تا ۳۰ نفر) توسط مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده و سمن‌های فرهنگی و اجتماعی، ازدواج و خانواده در حال برگزاری است.

وی گفت: در این ارتباط در سال جاری ۲۹۳ کارگاه حضوری و غیرحضوری با شرکت هشت هزار و ۶۱۳ نفر در استان برگزار شده است.