به گزارش ایرنا حجت الاسلام مهدی پورمحمدی شامگاه جمعه در نشست با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس و معاون امور مجلس رییسجمهور در محل هتل باغ رفسنجان به مناسبت ۱۸ دی روز رفسنجان اظهارکرد: از سال ها قبل از انقلاب اسلامی امر وقف در بین مردم این خطه رواج داشته و بخشی از درآمد حاصل از محصول پسته را وقف ساخت و ساز مدرسه، مسجد، حسینیه، فضاهای درمانی و غیره کردهاند.
وی با اشاره به تقدیم بیش از یکهزار شهید از شهرستان رفسنجان در راه اسلام و انقلاب بیان کرد: مسجد امام(ره) بهعنوان پایگاه انقلاب در دوران مبارزات ستمشاهی محل رفت و آمد و حضور شخصیت های بزرگ انقلاب اسلامی بوده است.
وی با تشریح نقش رزمندگان رفسنجان در لشکر ۴۱ ثارالله در دفاع مقدس خاطرنشان کرد: همچنین در زمان جنگ، بحث پشتیبانی و تدارکات رفسنجان بی نظیر بود.
پورمحمدی به وضعیت اقتصادی رفسنجان نیز اشاره و عنوان کرد: رفسنجان قطب محصول پسته که جزو ارزآورترین کالای صادراتی کشور است، محسوب می شود و ۸۰ هزار هکتار سطح زیرکشت آن است؛ همچنین یکی از بزرگترین معادن روباز مس دنیا در سرچشمه رفسنجان قرار دارد که در حوزه صادرات کالاهای غیرنفتی ارزآوری بالایی برای کشور دارد.
پورمحمدی در ادامه از جمله ویژگی های فرهنگی رفسنجان را بیشترین تعداد روحانیت نسبت به جمعیت نام برد و از وجود هشت حوزه علمیه و تحصیل ۶۵۰ طلبه در این حوزه ها، همچنین وجود ۱۳ واحد دانشگاهی و بیش از ۲۵ هزار دانشجو در این شهرستان یاد کرد که آن را به قطب فرهنگی و علمی تبدیل کرده است.
شهرستان رفسنجان با جمعیت بیش از ۳۲۰ هزار نفر در ۱۰۰ کیلومتری شمال مرکز استان کرمان قرار دارد.
به گزارش ایرنا به مناسبت روز ۱۸ دی که در تقویم رفسنجان به عنوان روز این شهرستان ثبت شده با حضور اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی برخی برنامه ها برگزار می شود.