اصفهان- ایرنا- رییس اداره مسافر اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده استان اصفهان با بیان اینکه تعداد رانندگان بخش حمل و نقل مسافر در استان اصفهان حدود ۱۵ درصد کاهش پیدا کرده است افزود: در زمان حاضر با کمبود راننده در بخش حمل و نقل مسافر مواجه هستیم.

حسین بیغمیان روز شنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: بخش حمل‌ونقل مسافر در استان اصفهان به دلیل شیوع کرونا بازیان گسترده‌ و کاهش درآمد شدید مواجه شده است.

وی ادامه داد: تعدادی از مالکان هم به همین دلیل خودروهای خود را فروختند و یا واگذار کردند و یا در کارخانه‌های صنعتی مشغول فعالیت شدند و تعداد زیادی از رانندگان هم تغییر شغل دادند و فعالیت در بخش حمل‌ونقل بار را انتخاب کردند.

رییس اداره مسافر اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده استان اصفهان اظهار داشت: فعالیت در بخش حمل‌ونقل جاده‌ای با توجه به وضعیت کنونی و گرانی قطعات و لاستیک و روغن صرفه اقتصادی برای این افراد ندارد و بیشتر آن‌ها به همین دلیل ماشین‌های خود را در صنایع فرستادند.

وی اضافه کرد: در صورت تشکیل ستاد نوروزی در سال جاری و لغو محدودیت‌های تردد در ایام نوروز،  با کمبود راننده و ناوگان اتوبوسی در استان اصفهان مواجه خواهیم شد.

بیغمیان خاطرنشان کرد: استان اصفهان درزمینهٔ ناوگان حمل‌ونقل مسافر و راننده در کشور مقام اول را به خود اختصاص داده است اما با توجه به وضعیت کنونی احتمال بروز مشکلاتی وجود دارد همان‌طور که در سال جاری درزمینهٔ اعزام زائران اربعین با مشکل مواجه شدیم.

وی بیان کرد: نسبت به‌پیش از شیوع کرونا تعداد سفرهای استان حدود ۲۵ درصد و تعداد مسافران حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد کاهش داشته است.

رییس اداره مسافر اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده استان اصفهان افزود: بهبودی نسبی در نیمه دوم سال با توجه به انجام واکسیناسیون، حاصل‌شده اما همچنان مشکل وجود دارد.

وی گفت: سن ناوگان حمل‌ونقل مسافر در استان خیلی بالا رفته و فرسوده شده است و نوسازی ناوگان انجام نمی‌شود.

بیغمیان یادآور شد: پیش‌ازاین سن متوسط اتوبوس‌ها در استان هفت سال بود که در زمان حاضر به ۱۲ سال و سن مینی‌بوس‌ها از ۲۳ سال به ۲۵ سال و سواری هم از پنج سال به ۱۰ سال رسیده است.

وی تأکید کرد: نوسازی ناوگان حمل‌ونقل،  به‌ویژه در بخش مینی‌بوس‌ها به‌عنوان نیاز مبرم استان اصفهان است 

رییس اداره مسافر اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده استان اصفهان اظهار داشت: کاهش استقبال مردم نسبت به حمل‌ونقل عمومی، به دلیل نوسازی نشدن ناوگان و حوادث جاده‌ها، رو به افزایش است که امیدواریم با نوسازی ناوگان اقبال عمومی به حالت قبل برگردد.

استان اصفهان ازنظر تعداد شرکت حمل‌ونقل بار، پایانه حمل بار و مسافر و آموزش کاربران حمل‌ونقل، رتبه اول کشور را دارد.  
۴۹۰ شرکت حمل‌ونقل بار، هفت پایانه حمل بار، ۳۲ پایانه حمل مسافر، ۱۰ مرکز مکانیزه معاینه فنی و ۴۳ مجتمع بین‌راهی نیز در سطح استان اصفهان فعالیت می‌کنند.