نخستین جلسه شورای ملی زیارت پس از ۲ سال‌ وقفه با حضور رئیس جمهور در مشهد مقدس برگزار شد و در آن درباره زمینه‌های تسهیل رفت و آمد و کاهش هزینه‌های زائران تصمیم‌گیری شد.

آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی تمایل قلوب مردم به زیارت بارگاه نورانی ائمه اطهار (علیهم السلام) را یک گرایش اعتقادی و عمیق فرهنگی دانست و اظهار داشت: باید زمینه های زیارت ارزان و آسان مردم را فراهم کنیم.

رئیس جمهور گفت: مردم با هر سختی و مشقتی که شده عشق خود را به امام رضا (ع) و سایر ائمه معصوم ابراز کرده و با وسایل مختلف و شرایط مالی و اقتصادی گوناگون به زیارت می آیند.

رئیس‌جمهور افزود: در سال های اخیر علیرغم مشکلات ناشی از کرونا عشق به زیارت به هیچ عنوان سرد نشده و مردم همواره سعی می کردند به شیوه های گوناگون ارادت قلبی خود را به امام رضا و ائمه اطهار (علیهم‌السلام) ابراز کنند.

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به پیشنهادات کارگروه برای تسهیل زیارت و توجه به ابعاد فرهنگی آن، گفت: لازم است تحلیل آماری روشن و دقیقی در زمینه زیارت داشته باشیم تا بتوانیم بر اساس آن امور مربوطه را پیگیری کنیم.

آیت الله رئیسی با اشاره به اهمیت نقش رسانه و هنر در ترویج فرهنگ زیارت اظهار داشت: لازم است وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت گردشگری و صدا و سیما ارتباط جدی و موثرتری با مسئله زیارت پیدا کنند.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: زیارت اهل بیت (سلام الله علیها) ظرفیت عظیمی است که می‌تواند در کشور ایجاد آرامش کند و در ارتقای اخلاق، معنویت و فرهنگ نقش مهمی دارد.

دکتر رئیسی ضمن بیان اینکه توجه به اقتصاد زیارت ضروری است، گفت: یکی از کارهایی که باید در کارگروه مربوطه انجام شود، شناسایی نحوه ارتباط وزارتخانه‌های فرهنگی و اقتصادی با این موضوع است تا مشخص شود هر یک از وزارتخانه‌ها چه نقشی می توانند در این رابطه ایفا کنند.
آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: باید رفت و آمد زائرین از مبدا تا مقصد تسهیل شود و این تسهیل گری به معنی واقعی کلمه باعث کاهش هزینه سفرهای هوایی و زمینی و محل اسکان برای زائران شود.

رئیس‌جمهور افزود: زیارت ارزان و آسان نیازمند سازوکاری است که باید همه دستگاه‌ها در این رابطه فعال شوند تا اتفاق بیفتد این کار می تواند آثار بسیار ارزشمندی داشته باشد.
دکتر رئیسی با اشاره به اهمیت موضوع سوغات متناسب با فرهنگ اسلامی برای زائران اظهار داشت: متاسفانه بازار شهرهای زیارتی به محل فروش کالاهای کشورهای مختلف تبدیل شده که هیچ تناسبی با فرهنگ ما ندارد، اما سوغاتی که زائران تهیه می کنند باید متناسب با زیارت، فرهنگ و آموزه‌های دینی و ملی باشد و توجه به این موضوع در حقیقت توجه به اقتصاد و فرهنگ زیارت است.
آیت الله رئیسی استفاده از ظرفیت‌های مردمی برای فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را حائز اهمیت دانست و گفت: در ادوار مختلف مردم با وقف و نذر محور و اساس زیارت و خدمات به زائران بوده‌اند و اکنون هم سرمایه گذاران و کارآفرینان بسیاری مشتاق مشارکت در این حوزه هستند و باید بتوان نقش مردم را بدرستی در این عرصه مشخص نمود.
دکتر رئیسی تقویت جایگاه و ساختار کارگروه زیارت را مورد تاکید قرار داد و گفت: ساختار کارگروه نیازمند بازنگری است و باید برخی از دستگاه‌های فرهنگی و اقتصادی را به این کارگروه اضافه کرد.
رئیس‌جمهور همچنین از کارگروه زیارت خواست مصوبات شان صرفاً مربوط به شهر مشهد نباشد و سایر امامزادگان نیز مورد توجه باشند.
در این جلسه علاوه بر رئیس جمهور، وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی و گردشگری، راه و شهرسازی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، معاون اجرایی و رئیس دفتر رئیس جمهور، استانداران خراسان رضوی، فارس و قم، تولیت آستان مقدس رضوی و نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی حضور داشتند، هر یک از اعضا به بیان نظرات و آخرین اقدامات خود در زمینه تسهیل شرایط زیارت زائران در شهرهای زیارتی بویژه مشهد، قم و شیراز پرداختند.