به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری «رویترز»، جنگ سخت میان ارتش میانمار که از سال گذشته و در پی کودتا قدرت را در این کشور به دست گرفت با جنگجویان گروه های مقاومت این کشور منجر به مرگ و آوارگی هزاران نفر شده است.
هزاران روستایی در نزدیک مناطق مرزی با تایلند در پی بمباران خانه هایشان در حملات هوایی ارتش این کشور در اطراف رودخانه مرزی با تایلند چادر زدند. بسیاری از شهروندان میانمار پیش از این به تایلند گریختند اما شرایط بسیار بد در اردوگاه های پناهجویان در تایلند موجب شد برخی از این پناهجویان به مرز میانمار بازگردند. در این میان گروه های حقوق بشری درخواست کمک های بیشتری برای آوارگان کردند.
برپایه این گزارش، در آنسوی مرز رودخانه «موئی» واقع در میانمار حدود ۲ هزار مرد و زن و کودک زیر چادر و در ۴ منطقه مجزا در حاشیه رودخانه زندگی می کنند.
براساس اطلاعات کمیته بین المللی صلیب سرخ حدود ۸ هزار پناهجوی میانماری در اقامتگاه های موقت در تایلند زندگی می کنند.
سخنگوی ارتش میانمار تاکنون در این خصوص اظهارنظری نکرده است. «راچادا دهانادیرک» سخنگوی دولت تایلند نیز در پاسخ به پرسشی درباره شرایط اردوگاه پناهجویان میانمار گفت، دولت تایلند از پناهجویان میانماری مراقبت می کند و به وظایفش براساس استانداردهای حقوق بشری جهانی عمل می کند.
آژانس پناهجویان سازمان ملل متحد روز گذشته در بیانیه ای گفت، از سوی دولت تایلند ضمانتی دریافت نکرده تا به بخش های مرزی رودخانه «موئی» که پناهجویان در آنجا اسکان داده شده اند دسترسی داشته باشد. این آژانس همچنین افزود، امکان دسترسی به آنسوی مرز رودخانه در طرف میانمار را نیز ندارد.
آژانس پناهجویان سازمان ملل متحد محموله هایی شامل چادرهای توری پشه و حشرات، تشک های خواب، پتو و ماسک را برای کمک رسانی به این افراد به کمک دولت تایلند فرستاده است.
از سوی دیگر، نماینده مدیر آسیا در بخش دیده بان حقوق بشر نیز در مصاحبه با خبرنگاران گفت، تایلند می بایست اقدامات بیشتر و موثرتری را برای کمک رسانی به آوارگان میانمار ترتیب دهد.
میانمار از زمان کودتای ارتش در این کشور در اول فوریه ۲۰۲۱ ( ۱۳ بهمن ماه سال گذشته) و با برکناری دولت پیشین به رهبری «آنگ سان سوچی» در آشوب و ناآرامی به سر می برد. براساس آمار سازمان کمک رسانی به زندانیان سیاسی و گروه های فغالان مدنی بیش از هزار و ۴۰۰ فرد غیرنظامی و معترض توسط نیروهای امنیتی از آغاز کودتا در این کشور کشته شدند. ارتش میانمار این آمار را مبالغه آمیز و دستکاری شده می داند.