فریبا رضایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از سال های ۱۳۹۰-۱۳۸۹ تاکنون مکاتبات متعددی با مجریان این پروژهها در استان در ارتباط با انجام مطالعات ارزیابی اثرات زیست محیطی انجام شده است اما تاکنون مجریان هیچ کدام از این پروژه اقدام جدی در این راستا انجام ندادهاند.
مطالعات ارزیابی اثرات زیست محیطی طرحهای عمرانی بیشتر بر اساس ضرورتهای ایجاد شده توسط قوانین، مقررات و ضوابط زیست محیطی و از دیدگاه ملی برای حفظ توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست انجام میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان افزود: مسوولان ارشد استان و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در جریان این مهم قرار دارند و امید میرود در این رابطه با سازمان محیط زیست همکاری لازم را داشته باشند.
وی اضافه کرد: ریلگذاری و ایجاد ایستگاهها در پروژه راه آهن همدان - سنندج نیازمند انجام مطالعات جداگانه ارزیابی اثرات زیست محیطی است که تاکنون انجام نشده است.
رضایی یادآور شد: رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور طی نامهای به سازمان برنامه و بودجه درخواست کرده که به پروژههایی که فاقد مطالعات ارزیابی اثرات زیست محیطی هستند بودجه و اعتبار اختصاص پیدا نکند.
وی اظهار داشت: علیرغم درخواست و تاکیدات مسوولان کشوری؛ در استان کردستان به ۲ پروژه شاخص فاقد مطالعات زیست محیطی بودجه تزریق شده و این پروژهها در صورت انجام این مطالعات قابل افتتاح خواهند بود.
طول راه آهن تهران، همدان - سنندج ۴۲۰ کیلومتر است که مسیر تهران تا همدان به طول ۲۷۰ کیلومتر به بهرهبرداری رسیده است و از ۱۵۱ کیلومتر طول خط ریلی همدان - سنندج نیز ۶۴ کیلومتر از آن در حوزه استان همدان واقع شده است که از شهر بهار و لالجین عبور و به استان کردستان منتهی می شود.
کلنگ فرودگاه سقز سال ۱۳۸۴ در زمینی به مساحت ۲۲۰ هکتار به زمین خورد و بعد از چندین سال، در سال ۱۳۹۸ با همت و تلاش مسوولان استانی دولت تدبیر و امید، عملیات ساخت آن شروع شد که با تامین اعتبارات لازم در سال ۱۳۹۹ سرعت ساخت و اتمام آن تسریع شد.
فاز نخست طرح فرودگاه سقز به عنوان دومین فرودگاه استان کردستان ۳۰ تیرماه سال جاری با حضور استاندار کردستان و نماینده ولی فقیه در استان به بهرهبرداری رسید فاز اول این طرح شامل سطوح پروازی، باند پرواز به طول ۲ هزار و ۹۳۰ متر، تاکسی وی به طول ۴۵۰ متر، اپرون به مساحت ۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع و مسیر دسترسی به فرودگاه به طول ۴۵۰ متر بود.
همچنین ساختمان ترمینال فرودگاه به مساحت ۲ هزار و ۲۹۸ مترمربع، شامل سالن انتظار و ترانزیت است، ساختمان جانبی هم به مساحت ۳۳۰ مترمربع احداث شده است.