شهرکرد- ایرنا- رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری از کاهش نرخ بیکاری این استان در پاییز امسال خبر داد و گفت: نرخ بیکاری پاییز امسال استان به ۱۰.۹ درصد رسید که در مقایسه با پاییز سال گذشته کاهش یک درصدی را نشان می دهد.

علی شهریارپور روز شنبه در نشست شورای توسعه و برنامه‌ریزی این استان اظهار داشت: این استان به صورت مشترک با کردستان در جایگاه نهم و هشتم نرخ بیکاری کشور جای گرفته است و این موضوع نشان می‌دهد شاخص‌های بازار کار چهارمحال و بختیاری در سال‌جاری روبه بهبود است.
شهریارپور در ادامه به جایگاه استان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: در این لایحه رشد تولید ناخالص داخلی برای استان هشت درصد هدف‌گذاری شده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بر اساس لایحه بودجه سال آینده رشد ۱۷۲.۵ درصدی درآمدهای عمومی و اختصاصی پیش‌بینی شده است، اظهار داشت: عمده نرخ رشد درآمدهای استان مربوط به درآمدهای مالیاتی است این در حالی است که استان ظرفیت و پتانسیل تحقق این میزان درآمد را ندارد و باید تلاش کرد تا این رقم اصلاح شود.
شهریارپور به سهم استان از اعتبارات هزینه‌ای اشاره کرد و گفت: سهم استان از اعتبارات هزینه‌ای سال ۱۴۰۱ بیش از ۵۱۴ میلیارد تومان است که نسبت به سال‌جاری ۲۰.۴۳ درصد رشد دارد.
وی به اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ای استان ردیف جدول ۱۰ -الف نیز اشاره کرد و گفت: این اعتبارات از ۷۹۹ میلیارد تومان در بودجه سال ۱۴۰۰ به یک هزار و ۷۱ میلیارد تومان در لایحه بودجه ۱۴۰۱ افزایش یافته که رشد ۳۴ درصدی را نشان می‌دهد و به عبارت دیگر سهم استان از اعتبار کل استانها از ۱.۴۲ درصد به ۱.۵۲ درصد رسیده است.
شهریارپور همچنین به مجموع اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ای استان اعم از استانی، نفت و گاز، قانون استفاده متوازن و اعتبارات طرح‌های ملی و ویژه استانی در لایحه بودجه ۱۴۰۱ اشاره کرد و افزود: مجموع اعتبارات استان به ۲ هزار و ۳۶۶ میلیارد تومان رسیده که نشان دهنده افزایش ۱۰ درصدی است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان خاطرنشان کرد: همچنین از سال آینده صندوق پیشرفت و عدالت در استان‌ها راه‌اندازی می‌شود که از اعتبار این صندوق نیز می‌توان در راستای رفع بیکاری و رونق اشتغال و تولید در استان استفاده کرد.
شهریارپور در ادامه جلسه به تشریح سند آمایش سرزمین استان پرداخت و گفت: با وجود تصویب این سند در کمیسیون شورای عالی سند آمایش سرزمین کشور ،اما می‌‍توان اصلاحاتی در این سند انجام داد.
وی تصریح کرد: برای تدوین سند آمایش سرزمین استان هشت هزار نفر ساعت کار کارشناسی شده و این سند در هشت فصل و ۱۴ جلد تهیه شده است.
شهریارپور با بیان اینکه سند آمایش سرزمین استان دارای ۲ سند اصلی راهبردی و اجرایی است، افزود: این سند در راستای توسعه استان دارای چهار هدف بنیادین‌ و بازدهی اقتصادی، گسترش عدالت اجتماعی، بهبود و حفاظت از محیط زیست و ارتقای امنیت استان را دارد.
به گزارش ایرنا در این نشست ۱۳ طرح مصوب کارگروه امور زیربنایی استان شامل طرح پرورش گوسفند داشتی، حفر چاه آزمایشی، طرح پرورش شترمرغ، پرواربندی بره، پرورش‌شتر، پرورش گاو شیری، تولید شن و ماسه، ایستگاه راه آهن شهرکرد، طرح خوراک دام و طیور و احداث مجتمع خدماتی رفاهی بررسی و با اکثریت آرای حاضران تصویب شد.
همچنین در این نشست در خصوص نحوه توزیع اعتبارات ۲۷ صدم درصد اعتبارات سال ۱۴۰۰ نیز گزارشی ارائه شد و با رای اعضای جلسه نحوه توزیع اعتبارات مصوب شد.
در این نشست گزارشی نیز در خصوص عملکرد اعتبارات تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ ارائه و مقرر شد موانع موجود در راستای جذب این اعتبارات از میان برداشته شود.