تهران- ایرنا- زیست‌بوم فناوری و نوآوری گیاهان دارویی با فعالیت بازیگران این حوزه گسترش یافته و هر روز حلقه این زنجیره تکمیل‌تر می شود؛ به طوری که با شکل گیری ۶ مرکز نوآوری روند توسعه این حوزه صعودی شده است.

به گزارش روز شنبه گروه علم وآموزش ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،  «مراکز نوآوری» در زیست‌بوم فناوری و نوآوری ایجاد شده اند و دسترسی صنایع به ایده‌ها، خلاقیت‌ها و محصولات کاربردی را تسهیل می‌کنند.

صنعت گیاهان دارویی و طب سنتی نیز با شکل گیری ۶ مرکز نوآوری مورد حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نوآورانه‌تر به پیش می‌رود و مجموعه‌هایی چون «مرکز نوآوری فرآورده‌های طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران» و مراکز نوآوری «کرمانشاه»، «اردبیل» «همدان»، «یاسوج» و «گناباد» راه اندازی شده اند.

برای توسعه این صنعت همچنین چهار شتاب‌دهنده حمایت و راه‌اندازی شده و تیم‌ها و مجموعه‌هایی برای توسعه فرآورده‌های اسانس، فرآورده‌های طب سنتی و داروهای گیاهی قدم پیش گذاشته‌اند.

 ۱۵ درخواست دیگر هم برای تایید ارسال شده که هنوز برای فعالیت مجوز نگرفته‌اند. این شتاب‌دهنده‌ها به عنوان بازوان تجاری‌سازی ستاد توسعه علوم و فناوری‌های گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری عمل می‌کنند.

بسیاری از ایده‌ها و طرح‌های نوآورانه، نیاز به توسعه بازار و ایجاد شبکه توزیع دارند. بر همین اساس این تیم‌ها با شناسایی و جذب ایده‌های فناورانه و توسعه آنها، طی دوره‌های تخصصی شتاب دهی، آن‌ها را به سرمایه گذاران و بازار نزدیک می‌کنند. در کنار این شتاب‌دهنده‌ها مجموعه‌های دیگری هم هستند که به فعالان این حوزه برای توسعه فعالیت و محصولاتشان کمک می‌کنند.