ارومیه- ایرنا- استاندار آذربایجان غربی گفت: ۱۹۵ هزار تن سیب درختی به ارزش ۵۷ میلیون دلار در ۹ ماه سال جاری از استان صادر شد که نسبت به مدت زمان مشابه پارسال ۶۵۷ درصد افزایش یافته است.

محمد صادق معتمدیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در ۹ ماهه سال گذشته ۲۳ هزار تن سیب درختی به ارزش هفت میلیون دلار از استان صادر شده که امسال از نظر وزن ۷۴۸ درصد رشد داشته است.

وی با بیان اینکه ۵۰۰ هزار تن سیب بنا به اظهار فعالان این بخش در ۴۰۰ سردخانه استان انباشته شده است، گفت: قولهای مساعدی برای رفع موانع صادراتی از سوی مسوولان وزارتخانه های متبوع داده شده است.

استاندار آذربایجان غربی بیان کرد: یکی از دغدغه های کشاورزان استان محصول سیب است که در این راستا امروز به همراهی بخش دولتی و خصوصی جلسه ای برگزار و در این زمینه تبادل نظر شد.

وی با بیان اینکه امسال بیش از ۱.۳ میلیون تن میزان تولید سیب درختی استان بوده است، افزود: نسبت به سال قبل رشد تولید داشتیم و ۳۵۰ هزار تن محصول درجه سه سیب و یا همان سیب صنعتی در استان تولید شده که مورد استفاده کارخانجات قرار گرفت.

معتمدیان گفت: در نشست امروز تعامل و هم اندیشی مطلوبی صورت گرفت و راهکارهایی بررسی شد و با معاونتهای وزارت جهاد کشاورزی نیز گفت و گو داشتیم.

وی ادامه داد: از طرف مسوولان در وزارت صمت و جهاد کشاورزی نیز قول مساعدی جهت رفع موانع داده و مقرر شد تدابیری برای خرید سیب برای تامین سیب شب عید و تنظیم بازار انجام شود.

معتمدیان با بیان اینکه شتاب بخشی به صادرات مورد توجه جدی است، گفت: درصددیم از طریق حمل هوایی نیز صادراتی به کشورهای مقصد با سرعت بیشتری انجام شود.

استاندار آذربایجان غربی افزود: سیب محصول استراتژیک استان است و مقرر شده کمیته دایمی سیب درختی در حوزه معاونت اقتصادی تشکیل شود.

وی اظهار داشت: مهمترین وظیفه این کمیته این است که با حضور همه متولیان و بخشهای دولتی، خصوصی و دانشگاهیان تدوین سند جامع محصول استراتژیک سیب که مورد اجماع همه دست اندر کاران باشد تدوین شود و تمام مراحل فرآوری تا بازاریابی و برند سازی این محصول در این سند گنجانیده شود.

معتمدیان در زمینه تعامل با سایر کشورها در بحث صادرات نیز، گفت: مذاکراتی با سفارت افغانستان داشتیم و در روزهای آینده با نماینده ویژه رییس جمهوری در امور افغانستان جلساتی خواهیم داشت.

وی اضافه کرد: با هیات افغانستانی نیز این موضوع در تهران بررسی می شود و در زمینه عوارض گمرکی در مرز دوغارون خراسان رضوی نیز در این زمینه گفت و گو هایی انجام می شود.

استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: در زمینه گواهی قرنطینه های هفته های اخیر که مشکلاتی داشت و در زمینه افزایش تعرفه ها ی گمرکی در مرز دوغارون نیز رایزنی های جدی شروع کردیم که امیداست به نتیجه برسیم.

معتمدیان در باره صادرات به هندوستان نیز، گفت: هندوستان هم از بازراهای هدف ماست و از سفیر این کشور که در تهران مستقر است دعوتی خواهیم داشت تا به همراه تیم اقتصادی بازدیدی از توانمندی ها و زیرساختهای استان داشته باشد و زمینه های فعالیت اقتصادی تقویت شود.

امسال بیش از ۱.۳ میلیون تن میزان تولید سیب درختی آذربایجان‌غربی بوده است بیشترین میزان تولید سیب استان در ارومیه، اشنویه و سلماس است.