تهران- ایرنا-عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: بسیاری از کارشناسان معتقدند که  این ارز درست به دست مردم نمی‌رسد و مجلس هم بر همین نظر است ،اما روندهای گذشته نشان داده است  هر جای  که دو نرخی را به یک نرخی  تبدیل کردیم شوک بزرگی به  بازار وارد شده است .

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، مهرداد گودرزوندچگینی در نشست علنی امروز- یکشنبه-  مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی  کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۱  در مخالفت گفت: این لایحه نقاط مثبت زیادی دارد، اما همه نکاتی که در بودجه است به نظر می رسد که مشکلات عدیده‌ای را برای جامعه  ایجاد خواهد کرد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به موضوع حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی ،گفت: بسیاری از کارشناسان معتقدند که  این ارز درست به دست مردم نمی‌رسد و مجلس هم بر همین نظر است ،اما روندهای گذشته نشان داده است  هر جای  که دو نرخی را به یک نرخی  تبدیل کردیم شوک بزرگی به  بازار تزریق شده است  و چند صد درصد به تورم کشور افزوده شده است.

نماینده رودبار با بیان اینکه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی باید جایگزین مشخص داشته باشد گفت: در قانون  لایحه بودجه ۱۴۰۱ این جایگزین دیده نشده  و شفاف نیست و پرداخت های نقدی نشان داده که آثار خوبی در جامعه ما بر جای نگذاشته است .

گودرزوند چگینی اضافه کرد: دولت در دو ماه گذشته هیچ مدلی برای پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی نداشت  اگر بنا دارد ارز ۴۲۰۰ تومانی  را حذف کند  باید مدل جایگزین ارائه کند و در بودجه ۱۴۰۱ به این موضوع اشاره می شد.

نماینده مردم رودبار از دیگر ایرادات لایحه بودجه را کم کردن ردیف ها برشمرد و گفت: کم کردن ردیف ها موجب افزایش لابی گری و ایجاد رانت خواهد شد، همچنین یکی دیگر از مشکلاتی که کم کردن ردیف ها ایجاد خواهد کرد، عدم پاسخگویی دستگاه ها به نمایندگان مجلس است.

گودرزوند چگینی اضافه کرد: اخذ مالیات را نیز یکی دیگر از مسائلی است که می تواند منجر به ایجاد معضل برای مردم شود در شرایط رکود اقتصادی افزایش درآمد مالیاتی دولت، جیب مردم را خالی کردن است و این مساله مردم را تحت فشار قرار خواهد داد.

وی میانگین افزایش حقوق ۱۰ درصدی را نیز یکی دیگر از ایرادات لایحه بودجه برشمرد و تصریح کرد: در برنامه توسعه تاکید شده افزایش حقوق باید متناسب با تورم موجود در جامعه ارتقا پیدا کند.

نماینده مردم رودبار سنوات خدمت از ۳۰ سال به ۳۲ را نیز یکی دیگر از مشکلات لایحه بودجه برشمرد و گفت: این موضوع نیز باید در برنامه توسعه دیده شود نه در لایحه یکسال بودجه.

گودرزوند چگینی در مورد حذف ارز ترجیحی گفت: این موضوع نباید منجر به فشار به اقشار ضعیف شود، یقیناً پرداخت های مالی منجر به فشار به اقشار ضعیف جامعه خواهد شد.