به گزارش روز یکشنبه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، فریده فرخی افزود: تا کنون ۱۷۴ مادر بخشی از شیر خود را برای تغذیه نوزادان نارس و بیمار اهدا کرده اند.
وی ادامه داد: شیرهای اهدایی مادران به نوزادان نارس در بیمارستانهای امالبنین (س)، امام رضا (ع)، حضرت قائم (عج)، شهید هاشمینژاد، سینا، رضوی و اکبر ارسال میشود تا برای مصرف نوزادان نارس و بیمار مورد استفاده قرار گیرد.
مسوول امور مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بانک شیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال ۹۸ راه اندازی شده است، گفت: مادران نوزادان نارس شیر کافی برای تغذیه فرزند خود ندارند و بیشتر به دلیل استرسهای بعد زایمان با مشکلاتی در زمینه شیردهی روبه رو هستند از این رو شیرهای اهدایی برای این نوزادان زندگیبخش است.
وی با بیان اینکه فعالیت بانک شیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دوران کرونا با رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی استمرار یافته است، افزود: در شرایط کرونایی نیز مادران میتوانند شیر اضافی خود را به بانک شیر اهدا و در این امر خداپسندانه مشارکت کنند، دستگاه پاستوریزهسازی شیرهای اهدایی همه نوع ویروس را از بین میبرد و شیر پاکیزه و بهداشتی در اختیار نوزادان نارس قرار میگیرد، چرا که مشارکت مادرانی که شیری بیشتر از نیاز فرزند خود دارند در بانک شیر میتواند سبب دلخوشی و آرامش مادرانی شود که به هر دلیلی امکان شیردهی به فرزند خود را ندارند.
فرخی، دارا بودن سلامت کامل جسمی و روانی، انجام زایمان طی ۱۲ ماه گذشته، عدم سابقه ابتلا به ویروس نقص ایمنی، نداشتن تست سرولوژی مثبت از نظر بیماری ایدز، هپاتیت B و هپاتیت C برای خود و شریک زندگیشان، استفاده نکردن از داروی خاص و عدم اعتیاد را از جمله شرایط لازم برای مشارکت مادران اهداکننده شیر برشمرد.
وی ادامه داد: قبل از اینکه مادری در چرخه اهدای شیر قرار بگیرد از او چکاپ رایگانی در زمینه بیماریهای مختلف همچون اچ آی وی، هپاتیت بی و سی به عمل میآید که در شرایط کرونایی کنونی این آزمایش ها بدون نیاز به حضور مادر و در منزل از وی انجام میشود.
گفتنی است طبق استفتای انجام شده از دفتر مقام معظم رهبری و مراجع عظام، تغذیه نوزاد نیازمند از شیر اهدایی بانک شیر بلامانع است.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در کلانشهر مشهد و ۱۵ شهرستان دیگر خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد.
ارائه خدمات بهداشتی و درمان به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی نیشابور و تربتجام است.