به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، دکتر حمید رضا جماعتی روز یکشنبه در حاشیه پنجاه و ششمین جلسه کمیته علمی کشوری کووید۱۹ که در بیمارستان قلب شهید رجایی تهران برگزار شد، باردیگر نسبت به پیک کرونا در چند هفته آینده هشدار داد و اظهار داشت: توصیه اعضای کمیته علمی این است که مردم حتما دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کنند.
وی تزریق دز سوم واکسن کرونا را ضروری دانست و افزود: تاکنون حدود ۱۰ میلیون نفر دُز سوم واکسن را در کشور تزریق کرده اند و حتما باید ۴۰ تا ۵۰ میلیون نفر دیگر، نوبت سوم را تزریق کنند.
دبیر کمیته علمی کشوری کووید۱۹ با تشریح محورهای جلسه امروز کمیته علمی کشوری کووید۱۹ گفت: این جلسه با محوریت تقویت واکسیناسیون و تست های تشخیصی برگزار و آخرین اطلاعات و وضعیت شیوع اومیکرون در جهان و ایران بررسی شد.
جماعتی ادامه داد: باتوجه به شیوع سویه جدید در بسیاری از کشورهای جهان بویژه در کشورهای همسایه ایران از جمله بحرین و کویت به نظر می رسد که در چند هفته آینده شاهد پیک کرونا با اومیکرون در کشور باشیم.
وی خاطرنشان کرد: در جلسه امروز همچنین بر تکمیل واکسیناسیون ۱۲ تا ۱۸ ساله ها تاکید شد و این رده سنی دُز سوم را حتما تزریق کنند، چراکه شیوع اومیکرون در افراد جوان تر بیشتر است و بنابراین واکسیناسیون این گروه سنی، اهمیت بسیار زیادی دارد.
دبیر کمیته علمی کشوری کووید۱۹ با بیان این که همچنین در جلسه امروز بر لزوم واکسیناسیون گروه سنی ۵ تا ۱۱ ساله تاکید شد، گفت: در جلسه کمیته علمی کشوری کووید ۱۹، لزوم واکسیناسیون این گروه سنی به چند دلیل مورد تاکید قرار گرفت، نخست تمام دنیا واکسیناسیون این گروه سنی را انجام داده اند یا درحال انجام هستند و بر اساس مطالعات انجام شده، کارایی واکسیناسیون در این گروه سنی به اثبات رسیده و عوارض بسیار کمی هم داشته است.
جماعتی ادامه داد: باتوجه به اینکه حدود ۱۰ درصد از جمعیت ایران را گروه سنی پنج تا ۱۱ ساله تشکیل می دهد، واکسیناسیون این گروه سنی می تواند از بروز پیک بیماری و چرخش ویروس در جامعه پیشگیری کند.
وی افزود: همچنین باتوجه به اینکه بحث بازگشایی مدارس مطرح است، انجام واکسیناسیون یکی از الزامات و ضروریات است. اگر مدارس بازگشایی شوند و این گروه سنی، واکسینه نباشند و همچنین باتوجه به اینکه اومیکرون در گروه های سنی پایین تر، بیشتر دیده شده بنابراین می تواند باعث شیوع کرونا شود.
وی خاطرنشان کرد: مطالعات در برخی کشورها نشان داده که در کودکان حدود ۳۰ درصد بر اثر اومیکرون گرفتار شده اند و یک سوم از آنها در بیمارستانها، بستری شده اند لذا اگر مدارس بازگشایی شوند و دانش آموزان واکسینه نشوند، در صورتی که نیاز به آی سی یو داشته باشند، می تواند منجر به بحران شود، بنابراین ضرورت واکسیناسیون گروه سنی ۵ تا ۱۱ سال، بازهم مورد تاکید کمیته علمی کشوری کرونا قرار گرفت.
دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ گفت: باتوجه به اینکه اومیکرون در کشور در حال شیوع است و در دو تا سه هفته آینده به احتمال زیاد به پیک می رسد، کمیته علمی کشوری کرونا تاکید دارد که بازگشایی مدارس و دانشگاه ها به تعویق بیفتد و بازگشایی انجام نشود تا مشخص شود که وضعیت کشور چگونه است.
جماعتی همچنین گفت: پیش بینی های متخصصین آمار و اپیدمیولوژی و کمیته علمی این است که در دو تا سه هفته آینده با پیک اومیکرون در کشور روبرو می شویم، بنابراین بازگشایی مدارس و دانشگاه ها، معقول و منطقی نیست.
وی تصریح کرد: براساس گزارش ها و آزمایش های انجام شده تا کنون حدود ۵۰۰ بیمار مبتلا به اومیکرون در کشور شناسایی شده و ۲۷ درصد از کل تست های انجام شده و ویروس های بررسی شده در هفته گذشته، اومیکرون بوده و این نشان می دهد که در چند هفته آینده می تواند به پیک برسد.
دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ یادآور شد: یکی از مواردی که اعضای این کمیته علمی تاکید ویژه ای بر آن دارند، لزوم واکسیناسیون آنفلوآنزا در افراد در معرض خطر است، چون تعدادی از افرادی که در بیمارستان ها بستری و به عنوان اومیکرون در نظر گرفته شده و حتی در بخش های مراقبت های ویژه بستری شده اند، مبتلا به آنفلوآنزا بوده اند بنابراین در این جلسه بر لزوم واکسیناسیون آنفلوآنزا تاکید شد.