به گزارش ایرنا از دیوان عدالت اداری، حجت الاسلام والمسلمین حکمتعلی مظفری در حاشیه این ملاقاتها ضمن قدردانی از مرکز ارتباطات مردمی قوه قضائیه برای ایجاد چنین ملاقاتهایی گفت: دیدارهای چهره به چهره با مردم برکات و آثار مثبتی به همراه دارد.
وی از دیدار با ۲۳ نفر از مراجعهکنندگان خبر داد و افزود: ملاقاتها به دو بخش تقسیم شد. بخش اول آن مربوط به حوزه امور اداری و استخدامی بود. افرادی به دیوان عدالت اداری مراجعه کرده بودند و در حوزه استخدامی مشکلاتی داشتند، رای دیوان نیز به نفع آنها صادر شده بود، اما در مقام اجرا گلایهمند بودند که دستگاههای مربوطه حکم را اجرا نکردهاند. در برخی موارد هم خواسته آنها در دیوان مورد اجابت قرار نگرفته بود. قرار بر این شد هر دو موضوع را پیگیری کنیم؛ یعنی در خصوص آنهایی که واقعا احساس میکنند رای به نفع آنها صادر نشده و حقی از آنها تضییع شده، پروندهشان در اجرای ماده ۷۹ مجددا مورد بررسی قرار بگیرد.
رئیس دیوان عدالت اداری ادامه داد: بخشی از این افراد هم که رای به نفعشان صادر شده، اما در مقام اجرا کامل نشده بود تصمیم گرفته شد دستگاههای مربوطه دعوت و در صورت نبود موانع قانونی اقدامات لازم برای آنان صورت گیرد.
وی افزود: بخش دوم این ملاقاتها مربوط به حوزه اقتصادی، مالیاتی، گمرکی و ساخت و ساز بود. افرادی علیه شهرداری طرح دعوی کرده بودند، احکامی نیز به نفع آنها صادر شده بود و مدعی بودند که شهرداری پروانه طبقاتی مورد نظر را صادر نمیکند. قرار بر این شد آخرین وضعیت پرونده آنان را از دستگاه مربوطه بخواهیم تا بررسی شود چه موانعی باعث شده که نتوانستند پروانه صادر کنند.
رئیس دیوان عدالت اداری با بیان اینکه برگزاری این جلسات فرصت بسیاری مغتنمی برای مسئولان است که با مشکلات مردم آشنا شوند و درصدد اجرای آنها بربیایند، تاکید کرد: در این ملاقاتها متوجه میشویم بعضی از رویهها در مجموعه دستگاه قضایی مخصوصا در حوزه دیوان عدالت اداری نیاز به تغییراتی دارد.
دیدار رئیس کل دادگستری البرز با ۱۶ مراجعهکننده
همچنین حسین فاضلی هریکندی رئیس کل دادگستری البرز نیز با حضور در مرکز ارتباطات مردمی قوه قضائیه با ۱۶ نفر از مراجعهکنندگان دیدار کرد.
رئیس کل دادگستری استان البرز در جریان ملاقاتها، از نزدیک در جریان مشکلات مراجعهکنندگان قرار گرفت و دستورات لازم در خصوص رفع مشکلات آنان را صادر کرد.
فاضلی هریکندی در حاشیه این ملاقاتهای مردمی گفت: در دیدارهای مردمی بیشتر پروندههای کثیرالشاکی مطرح میشود. امروز نیز پروندههای کثیرالشاکی که طرفین دعوی متعددی داشت مورد بررسی قرار گرفت. متأسفانه در استان البرز پروندههای کثیرالشاکی متعددی مرتبط با تعاونی مسکن وجود دارد.
وی ادامه داد: این تعاونیها در تنظیم قراردادها و مسائل حقوقی دقت کافی را به عمل نیاوردهاند که موجب مشکلات حقوقی فراوانی شده و عده زیادی از مردم را درگیر کردهاند.
فاضلی هریکندی با اشاره به یکی از پرونده هایی که در این ملاقات مردمی مورد بررسی قرار گرفت، افزود: امروز پرونده تعاونی مسکن مهر مورد بررسی قرار گرفت که ۴۰۰ شاکی دارد. برای این پرونده یک ابلاغ از سوی رئیس قوه قضائیه با هدف متمرکز کردن همه پروندهها صادر شده است. حکم بخشی از این پرونده صادر شده است، اما در اجرا مشکلاتی وجود دارد که در حال رفع این مشکلات هستیم.
وی یکی دیگر از مشکلات اینگونه پروندهها را پیشفروش زمینها عنوان کرد و افزود: امروز پروندهای مورد رسیدگی قرار گرفت که در آن ۱۰۳ واحد آپارتمان به بیش از ۳۰۰ نفر فروخته شده است.
فاضلی هریکندی افزود: برخی از این پروندهها مربوط به افرادی بود که نسبت به حکم صادره اعتراض داشتند. این افراد به دلیل ناآشنایی به قوانین اعتراضاتی را بیان میکردند که با صحبت با آنان و ارائه ادله و مدرک،اقناع آنها را به همراه داشت.
وی تاکید کرد: برخی افرادی که مراجعه کرده بودند از لحاظ مالی برای رسیدگی به پروندههایشان دچار مضیقه بودهاند به همین علت برای آنها وکیل معاضدتی برای در نظر گرفته شد.