تهران-ایرنا- نتایج یک مطالعه جدید وجود یک ماده مغذی را در گوشت قرمز با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی نشان می‌دهد، به این معنا که کاهش مصرف این ماده غذایی ممکن است تأثیر حیاتی بر سلامت قلب داشته باشد.

به گزارش روز دوشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه اینترنتی ام. اس. ان، دلایل متعددی برای کاهش مصرف انواع گوشت قرمز وجود دارد.  انجام این کار می تواند به کاهش درد مفاصل، کاهش التهاب و کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب کمک کند.

نتایج این مطالعه جدید، وجود یک ماده مغذی را در گوشت قرمز با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی مرتبط می‌کند، به این معنی که کاهش مصرف این ماده غذایی ممکن است تأثیر حیاتی بر سلامت قلب داشته باشد.

محققان کلینیک کلیولند یک مرکز پزشکی غیرانتفاعی در این مطالعه جدید به بررسی این موضوع پرداختند که چگونه مصرف ال-کارنیتین ماده شیمیایی موجود در گوشت قرمز به تشکیل تری‌متیل‌آمین ان-اکسید (TMAO) کمک می کند.

تری‌متیل‌آمین ان-اکسید با ابتلا به طیفی از مشکلات مختلف قلبی عروقی مرتبط است.

محققان با بررسی پلاسمای حدود سه هزار شرکت‌کننده، همراه با طیف وسیعی از نمونه‌های مدفوع، متوجه شدند که وقتی مولکول‌های گوشت قرمز با باکتری‌های خاص روده ترکیب می‌شوند، احتمال تشکیل تری‌متیل‌آمین ان-اکسید در این مواد بیشتر می‌شود که منجر به بروز خطراتی برای سلامتی می‌شود.

پژوهشگران مطالعات قبلی تری‌متیل‌آمین ان-اکسید را با افزایش کلسترول در شریان‌ها مرتبط دانسته‌اند بنابراین، وجود این ماده تنها ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش دهد، بلکه خطر سکته مغزی را نیز افزایش می دهد.

محققان متذکر شدند که اگر از طرفداران گوشت قرمز هستید و علاقه مند به کاهش مصرف آن هستید، اما در حال دست و پنجه نرم کردن با ایده حذف کامل آن از رژیم غذایی خود هستید، می توانید این کار را با مصرف حجم کم گوشت قرمز شروع کنید.

آنها یادآور شدند: مردم می توانید یک روز بدون گوشت را انتخاب کنند، برای مثال کمپین  «دوشنبه بدون گوشت» را راه اندازی کنید که یک ایده عالی برای پشتیبانی از کاهش کاهش مصرف گوشت ارایه می دهد.  به این صورت رعایت دوشنبه‌های بدون گوشت نه تنها برای سلامتی مفید است، بلکه به شما این فرصت را می‌دهد که تعداد زیادی دستور غذای جدید را کشف کنید و گروه بعدی غذاهای مورد علاقه خود را کشف کنید.

مشروح این مطالعه در مجله Nature Microbiology منتشر شده است.