تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۸

تهران- ایرنا- قتل سه زن قربانی خشونت خانگی در فرانسه آن هم در نخستین روز سال ۲۰۲۲ میلادی، خبر از آغاز سالی تاریک در کشوری داد که مدتهاست آمار سالانه «زن‌کشی» در آن بیش از یکصد قربانی است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، خشونت های خانگی در فرانسه که به قتل زنان توسط همسران و یا همسران سابقشان می انجامد سالهاست که با آمار بالای خود محل بحث و فعالیت نهادهای مدنی است. با این حال مدتهاست که تعداد قربانیان سالیانه آن به زیر صد نفر نرسیده است.

اخباری که از چند روز پیش در رسانه های فرانسه مبنی بر کشته شدن سه زن در سه شهر فرانسه آن هم در نخستین روز سال ۲۰۲۲ میلادی منتشر شد، قسمتی دیگر به این سریال هراسناک افزود و بار دیگر صدای انجمن های مدافع حقوق زنان را که در اقدامی قانونی برای کاهش قربانیان ناکام مانده اند، بلند کرد.

بر پایه گزارش رسانه های فرانسوی، در روزهای پایانی سال ۲۰۲۱، قتل یک زن ۵۶ ساله در منطقه بُزانسون پرونده آمار زن‌کشی در این سال را با ۱۱۳ مورد قتل بست. این پایان اما آغاز خونین تری را انتظار می کشید؛ قتل سه زن در سه شهر فرانسه و تنها چند ساعت پس از مراسم رسمی سال نو.

"الئونور نظامی" ۲۷ ساله که در شهر شاسه به قتل رسید. وی چندین بار از همسر خود به دلیل ضرب و شتم شکایت کرده بود. "موریل" ۵۶ ساله که در شهر لابری با ضربات چاقوی همسرش به قتل رسید. "لیزا" ۴۵ ساله که جنازه اش در شهر نیس و در صندوق عقب یک اتومبیل کشف شد.

خشونت خانگی در فرانسه و اروپا

از سال ۲۰۰۶ میلادی تا کنون تعداد زنان قربانی خشونت خانگی در فرانسه هر سال همواره بالای ۱۰۰ کشته بوده است. همچنین ۳۰ درصد قاتلان نیز پیش از ارتکاب قتل به دلیل خشونت پرونده های قضایی داشته و در دادگاه محکوم شده بودند. این در حالی است که در فرانسه ۸۰ درصد پرونده های مرتبط با خشونت خانگی به سرانجام نمی رسد.

بر پایه آمار سال ۲۰۱۷ میلادی کمیسیون اروپا، فرانسه در این سال با ۱۲۳ مورد زن‌کشی پس از آلمان  با ۱۸۹ مورد در رتبه دوم قرار گرفت. کشورهایی چون رومانی با ۸۴ مورد، انگلیس با ۷۰ و ایتالیا با ۶۵ قتل با فاصله زیاد از پاریس و برلین در جایگاه های بعدی این فهرست قرار گرفتند.

این آمار در سال های اخیر در برخی موارد رشد کرده است. به عنوان مثال در فرانسه در سال ۲۰۱۹ میلادی ۱۴۶ مورد قتل زنان ثبت شد و این تعداد در آلمان به ۱۱۷ مورد کاهش یافت. در سال ۲۰۲۰ نیز هرچند تعداد موارد قتل کمتری به ثبت رسید اما میزان خشونت خانگی به دلیل همه گیری کرونا و اجبار به رعایت قرنطینه افزایش یافت. میزان خشونت های مرتبط با جنسیت در قرنطینه اول ۴۰ و در قرنطینه دوم ۶۰ درصد افزایش یافت.